Бившият министър на вътрешните работи Михаил Миков отрече да му е било докладвано за случая "Бесоолу".

„Категорично отговорих на комисията, че не ми е докладван такъв случай нито като оперативна разработка, нито като досъдебно производство, нито по отношение на събрана със СРС информация", заяви пред журналисти в парламента зам.-председателят на „Коалиция за България" след изслушването му от анкетната комисия за разследване на полицейско насилие по случая.

По думите на Миков това само по себе си не е нарушение, а преценка на занимаващите се със случая.

Преди време 36-годишният активист от ДПС Иса Бесоолу от село Александрово бе задържан като съучастник на финансистката от община Павел баня Милена Кавръкова, уличена в присвояване на 28 000 лв. От партията на Доган пък заплашиха, че казусът с разследването срещу бизнесмена ще стигне до съда по правата на човека в Страсбург.

Той не коментира по отношение на кого са използвани СРС. „Аз съм разпореждал хиляди СРС. По никакъв начин тези, които са използвани по този случай, не са ми направили особено впечатление. Особено, когато има съдийско разрешение, са необходими подписите на иницииращи органи, на главен секретар. Разпореждането, което дава министърът, е финалната фаза", посочи Миков.

„Смисълът на СРС не е да задоволяват хорското любопитство, а да се събират годни доказателства за наказателното производство", подчерта Миков.

„Нито аз, нито членовете на комисията, можем да се запознаем с тези разговори директно, защото са унищожени. Може да има единствено косвена информация в отделни справки, но това не е предмет на обследване", каза Михаил Миков.

Според него било незаконно човек да бъде подслушван, когато е кандидат-депутат. „Нека комисията да отговори, но по мое мнение - наказателната неприкосновеност по време на предизборната кампания включва и ограничения за подслушване на едно лице", каза Миков.




РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола