3 любими рецепти с пиле

Пилешкото месо е едно от любимите ястия както на малки, така и на големи. Приготвянето му е лесно, а рецептите, които може да опитате са безброй. Днес сме приготвили наши 3 любими такива, перфектни за летните дни.

Пилешко месо със сирена и сметана

Може би ще си кажете – класика, но пилешкото месо със сирена и сметана е една от любимите ни рецепти, за които ще ви разкажем днес. Приготвянето е лесно и бързо, а вкусът – страхотен. Нужни са ви:

  • Пилешки гърди – около 1 килограм
  • Брашно – 100 грама
  • Готварска сметана – 500 мл.
  • Кашкавал – 50 грама
  • Топено сирене – 50 грама
  • Пушено сирене – 50 грама
  • Масло – 60 грама
  • Сол и черен пипер

Първо трябва да нарежете пилешките гърди на малки парчета. Измийте ги и овкусете с черен пипер и сол. Оваляйте месото в брашно и го изпържете в маслото. Намалете силата на котлона и добавете сметаната. Разбъркайте и добавете сирената, които предварително сте намачкали с вилица. Продължете да бъркате, докато сосът не придобие по-гъста консистенция. Поръсете с кашкавал и сервирайте.

Пилешко със соев сос и зеленчуци

 Пилешкото със соев сос и зеленчуци е едно много вкусно ястие, перфектно за лятото. Със сигурност ще ви допадне, особено ако сте фенове на китайската кухня. Приготвянето не е трудно и отнема около 20 минути. Нужни са ви:

  • 1 килограм пилешки гърди
  • 1 червена чушка
  • 1 зелена/жълта чушка
  • 200 грама зелен боб
  • 3 скилидки чесън
  • 5 с.л. соев сос
  • 3 с.л. зехтин
  • Сол и черен пипер

Нарежете пилешкото месо на дребно, накълцайте на ситно чесъна и поставете в дълбок тиган със загрят зехтин. Запържете леко и добавете подправките и соевия сос. Разбърквайте докато пилешкото месо не е готово. След това добавете и нарязаните зеленчуци (най-добре на пръчици), запържете и сервирайте ястието.

Пиле Капрезе

Една от най-обичаните летни рецепти с пиле е именно пиле Капрезе. Приготвянето не е сложно, нито пък отнема прекалено много време, а финалното ястие определено си заслужава да бъде опитано. Нужни са ви:

  • 4 пилешки гърди или бутчета
  • 250 грама чери домати
  • 130 грама сирене „Моцарела“
  • 60 грама сирена „Пармезан“
  • 40 грама кедрови ядки
  • 150 мл. Балсамов оцет
  • 4 стръка босилек
  • 2-3 скилидки чесън
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 с.л. мед
  • Сол и черен пипер

Първо трябва да кипнете оцета и меда, докато течността стане на половина. Охладете я и оставете на страни. Запечете ядките на сух тиган и също оставете на страни. Загрейте зехтина, сложете смачканите скилидки чесън и поставете овкусеното пиле. Запържете от двете страни, докато не придобие златист оттенък. Покрийте месото с моцарелата и поръсете с пармезан, а след това запечете в загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути. Нарежете доматите и босилека на дребно и разбъркайте. Изсипете ги при готовите бутчета, поръсете с кедрови ядки и полейте с балсамовата течност. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме