Александра Сърчаджиева и Иван Ласкин, една от най-актуалните двойки в родния артистичен микрокосмос, най-сетне проговарят за чувствата си. Иван пише отговорите си за интервюто по време на пътешествие с лодка в морето. С Александра говорим, докато тя го очаква в хотелската им стая в Созопол.

- Г-н Ласкин, какви емоции бушуват у вас в очакване на голямото събитие - бебето?

- Мен ме е страх да обичам вечно. Аз имам честна и оцветена душа. Имам радости, от които ме е страх, и имам страхове, който ме радват.

- Неотдавна в интервю доверихте: “Харесвам миризмата на момичето си сутрин. Харесвам белите й зъби над димящото кафе. Обожавам и съм абстинентен към мъхестото й вратле.” Дорисувайте Александра, какво не сте казали за нея?

- Фигурите на бельото, когато и прозира под роклята, погледът й, който казва - ти си ми мъж, любовник и татко едновременно. И най-вече неподправената й обич към дъщеря ми! Александра ходи вкъщи тихо като прелюбодейца и ме целува сочно все едно хрускам череша.

- Как се развиват чувствата ви през последните месеци?

- Е, тоя въпрос... Знаете ли... Искрените думи не са красиви. Красивите думи не са искрени.Чувствам се като хлапе с мръсно лице и картечно сърце. Влюбен съм.

- Как прекарвате лятото?

- Великолепно! В Банско и на тайни места по морето.

- С какво е уникална Александра?

- Неизбрала фалша и злобата, тя е толкова ефирна и трепетна, че когато я погледна, все едно чета притча. Тя има плашещо за тези ширини благородство. Александра ухае на жасмин. Александра е за друг свят и място, Александра пулсира. Коко Азарян й каза: “Ти внушаваш любов!” Лицето й е съзвездие от лунички, бисерна усмивка и отминала тъга.

- Така ли си представяхте човека до вас, дълго ли търсихте Александра?

- Никога не съм я търсил. Тя някак се появи в самотния ми и бедстващ живот. На снимки с Иван Андонов я видях и й казах: “Някога ще ми станеш жена и ще те любя.” Тя изсъска нещо и после се оплакала на Пепа. А аз казах, че ще си насъскам кучето и ще я целувам, докато то ръмжи и ме пази от Пепа. На днешна дата Александра обожава кучето, а аз Пепа (б.а. - известната актриса Пепа Николова (1946-2006), майка на Александра).

- Вие сте див бунтар с нежно сърце. Какво произтича от това съчетание и кой Иван надделява в отношенията ви с Александра?

- Да обичаш дава сила. Да бъдеш обичан, дава смелост. Мисля, че напоследък съм доста смел и силен.

- Има ли нещо у нея, което ви дразни?

- Да! Не мога да разбера как се влюби в мен? Аз съм обременен от бившия си брак с голяма и красива дъщеря, яко къркам вино с приятелите ловци и не се страхувам от селските пикльовци, които управляват професията ми. Разумът й не би позволил влюбване, а тя ме обича. Любовта и обичта са различни. Тя ги съчетава с галене. Това ме дразни... Горд и щастлив съм с това нежно галене.

- Колко свобода давате на Александра - в личния живот и в професията?

- Питайте нея. Аз не знам кога ще се чуете за това интервю. Правя така, че да имам онова, което желая - преди бях принуден да обичам това, което имах. Всеки, който обича, е длъжен да споделя съдбата на тези, които обича. Да се изповядва пред тях и да бъде предаден от тях.

- На какви теми са обичайните дрязги и кой е по-склонен към компромиси?

- Волята за любов означава готовност за смърт.

- Името Иван Ласкин може по-скоро да помогне или да попречи на набиращата скорост артистична кариера на Александра?

- Иван Ласкин е далеч, далеч пред надеждата да го разпредели режисьор. Мухлясалите таланти на миналия век да си преподават във ВИТИЗ. А кариерата на Александра е различна от тази на повечето амбициозни, кухи актриси, които пълнят щата. Александра е като Мария Каварджикова - мощен талант и топлина.

- За много съвременни двойки бракът е отживелица. Какво е вашето мнение и мислите ли да скрепите съюза си по традиционен начин?

- Бракът не е нищо друго, освен полупияно попадане в колапса на неуредена съдебна система. Разведох се по “взаимно съгласие” и кой знае защо съдът ми определи лимит. Чувствата ми към детето ми са лимитирани от държавата. Дадох доста тъпо интервю. Отивам да хрускам напуканите от лятото череши, потънал в разкоша на мъхестото вратле.

Александра Сърчаджиева: Иван ми подарява облаци

-Александра, очаквате първото си дете, кога ще бъде щастливото събитие? 

- Живот и здраве през декември. Но аз още не искам да говоря много за събитието, защото се страхувам. Има много негативни хора, много негативни емоции. Затова с Иван се пазим да говорим за това, което ни очаква. Приятелите ми казват, че се променям - станала съм много по-спокойна.

- Поетът Ласкин обича да рисува ваши портрети с думи, вие как бихте го описали?

- О, Иван е изключително поетичен. Мисля, че трябва да започне да се занимава с писане, и то много сериозно. Иван е най-скъпото нещо, което имам в живота си. Той е моето бисерче, което открих, което Господ ми даде и за което ще бъда благодарна цял живот. Чувството да имаш до себе си човек, който да ти бъде мъж, приятел, любовник, баща е неописуемо.

- С какво е уникален той?

- Много ценя честността му, харесва ми, че винаги казва това, което мисли. Което пък се оказа страшно неудобно за много хора. Затова го наричат бунтар, определят го като агресивен. Все по-рядко се случва човек да запази детското в себе си, а той го носи, Иван е едно голямо дете.

- Вие сте много чувствителна към фалша в различните му проявления - какво друго не бихте простили на мъжа до вас?

- Единствено лъжата. Но аз съм абсолютно сигурна в Иван, там нямам никакво съмнение.

- А за какво ви вдъхновява той?

- Подарява ми прекрасни мигове, незабравими емоции, дава ми цялата си любов. Онази нощ на морето гледахме падащи звезди... Толкова е романтично да се събудиш сутрин и любимият да ти подари облаците. Няма нищо по-важно от това да се чувстваш обичан и да виждаш, че ти се дава цялата любов на света. Тогава можеш да направиш всичко.

- Как Иван реагира на новината, че ще става баща?

- Бяхме толкова развълнувани... Помня само, че беше много щастлив.

-Какво е да се живее с див бунтар с ласкава душа?

- Той е изключително нежен. Не го показва, защото хората са много лоши, много завистливи. За съжаление в България трябва непрекъснато да се прикриваш, за да се съхраниш. Защото, ако знаят колко си раним и чувствителен, ще те смачкат.

- Как се срещнахте с Иван?

- Ние просто се намерихме. Първата ни среща беше на снимките на филма “Най-важните неща” на Иван Андонов, в Ловния парк в София. Което е смешно, защото Иван е ловец. Тогава той ми каза нещо, от което малко се стреснах: “Някой ден може би ще бъдеш моя жена.” Помня, че му изсъсках. След няколко години се оказа прав.

- Кой е режисьорът на сцените от вашия семеен живот?

- Ние не се режисираме. Не е хубаво актьорът да играе и в живота. Ние сме си съвсем нормални, не се съобразяваме с никого, не ни интересува хорското мнение. А иначе и двамата сме с характер, в един момент води той, в друг може би аз.

- А кой е по-склонен да отстъпва?

- Аз, разбира се. Шегувам се. И двамата правим компромиси, иначе няма как да се случат нещата.

- Влияете ли се от мнението му в работата си?

- На мен той само ми помага. Защото аз съм изключително нерешителен човек относно работата си, често съм отказвала ангажименти, защото не знам дали са подходящи за мен. Ако не беше Иван, щях да пропусна доста важни неща. Изключително много разчитам на неговото мнение.

- Колко свобода му е позволена?

- Трябва да даваш пълна свобода на човека до себе си. Ако между двама души няма доверие, настава ад. Ежедневието се превръща в безумни ревности, гонения и мъка. Аз съм абсолютно сигурна в Иван, на всичкото отгоре той няма и къде да ми избяга, ние сме неразделни. Той също ми е дал пълна свобода - и в професията, и в личното пространство. И двамата сме много либерални, което ни помага. Някои смятат, че Иван е изключително ревнив. Не знам, може да е бил такъв, а да се е променил, но аз не съм спирана за нищо.

- Мислите ли за брак?

- Мисля, че бракът е изключителна глупост. Не смятам, че трябва да отидеш в съвета и да подпишеш пред някаква жена или да те венчае с извинение пиян поп, който не знае на погребение ли е, или на сватба, и видиш ли, да се вречете във вярност и любов. Ти се вричаш пред човека до теб, това е най-важното. Какво, женитбата ще ме направи по-сигурна в човека до мен ли?

- Съжалявате ли, че през новия театрален сезон други ще играят вашите хубави роли във Военния театър?

- Не, за мен няма по-важно нещо от семейството. В момента театърът не ме вълнува, толкова е далеч от мен... Кариера, роли - това са глупости, до едно време. Един ден няма да останат ролите ми, а детето ми, живот и здраве.


Тимоти
27.08.2010 10:44:44
0
0

Абе тоя Ласкин ме разби! Ебати пича..Нямам думи. Успех му желая!

nadya
27.08.2010 11:15:34
0
0

Много е приятно да четеш хубави неща, като интервюто взето с двамата великолепни артисти. Нека има повече добри новини. Писна ми да чета все лоши. Не смятам, че лошата новина е продаваемата най-добре новина.Като прочетох написаното по-горе се заредих положително. Успех им желая!

Мария
27.08.2010 13:29:15
0
0

Наистина е хубаво ,когато четеш за двама влюбени и щастливи млади хора.Всеки заслужава да бъде щастлив. Радвам се за тях.

Eewwaa
27.08.2010 14:24:09
0
0

Винаги съм харесвала този прям човек, защото само тези които имат смелост да кажат истината знаят как да обичат, а за таланта му само ще замълча. За Александра имах виждане, че е хладна натура преди да се намерят с Иван / явно е било маска, или просто той запали огъня в нея и тя разцъфте/, но сега мнението ми коренно се промени. Те са страхотни актьори и мисля и такива хора. А сега и тази прекрасна новина. Нищо по красиво неможеше да се получи от любовта ви. Бъдете щастливи.

весела
27.08.2010 15:44:46
0
0

какво ме занимавате с глупости, изливайте си чувствата един пред друг,а не в публичното пространство .И до кога ще занимавате хората с живота си,това започва да ми прилича на бразилски сериал....я да видим колко серии ще бъде

атанас
27.08.2010 15:59:25
0
0

Изумен съм от поетическата дарба на Ласкин.....Никого не ми е хрумвало,че сутрин като се сабудя вместо да ритам любимата си и да я псувам,бих могъл да й подаря някой друг облак или прелитащт самолет в небето,пък после ....дреме ми....пак щте си пия,ще си я бия,щте плюя наред де що ми се изпречи по пътя,щте лъжа ,ще мажа ,щте интригантствам...все пак съм поет.Браво,велшк демагог,само,че бързо разпознаваем...

Демагог
27.08.2010 16:36:20
0
0

Абе, наско, ти от злоба само шъшкаш. ОИЧАЙТЕ СЕ , БЕ, НЕ ШЪШКАЙТЕ. Браво на Ласкин. Впечатлена съм от тях двамата)))

павел
29.08.2010 10:34:39
0
0

Tova intervu si go cheta vseki den...dano ima oshte takiva,pone 5-6,che da mirqsam nai-nakraq!Neka gospodina v sledvashtoto da razkage kakvo ima i pod belioto na gaspogicata i kude drygade osven na vrata i ima mux i vsqkakvi takiva podrobnosti ot koito xorata imat vupiushta nygda da znaqt...Taka de kato shte e perverzia da e kraina,ponege tova...neznam kak da go nareka...yrigvane moge bi,si e chista perverzia,moga dage da postavq i diagnoza ,ako iskam,no tq qsna i za kycheto mi....Zashto imate takava golqma nygda neprekusnato da afishirate chyvstvata si v pyblichnoto prostranstvo,a puk ot dryga strana neprekusnato bulvate kak jiveete osamoteno ..kak se pazite ot xorata,kolko te vi zavigdat,ama inache ne spirate da si razmaxvate gashtite pred vsichki i ne samo vashite ,ami i na drygi xora.....Da ste jivi i zdravi i si perete po-chesto gashtite!

Арманда
29.08.2010 14:02:07
0
0

Прекрасни са и двамата! Желая им това щастие и тази любов да я задържат завинаги! Невероятни хора, чувствителни и очарователни! Да са живи и здрави!

_PAIN_
30.08.2010 16:13:39
0
0

Жалки гниди са и двамата, колкото повече ги четеш толкова повече ти се гади. Единия прикрит алкохолизиран гамен другата разлигавена долнопробна курва бродеща из страната на чудесата уж била щастлива , и тези ще дават съвети на останалите. Жалки твари тепърва ще видим колко ще им трае щастието и колко ще трае поредното копеленце Ласкиново.1 2

РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола