Росен Петров - Животното, смятан за един от важните играчи в предполагаемата наркомрежа на Златко Баретата, ще отговаря пред закона за трафик на дрога. 34-годишният мъж бе заловен на Аспаруховия мост във Варна в началото на юни, а преди дни се е сдобил с обвинение от Софийската градска прокуратура.

“Росен Петров е бил част от престъпната групировка на Златомир Иванов-Баретата. Той е привлечен към наказателна отговорност за участие в банда за разпространение на наркотици”, съобщи вчера пред “Труд” прокурор Аксиния Матосян, която наблюдава разследването с колежката си Борислава Александрова.

Според проучване на Центъра за изследване на демокрацията през 2003 г. Животното е контролирал кварталите “Младост”, “Слатина”, “Дружба”, “Изгрев” и Студентския град. През 2007 г. той вече бил изтласкан и териториите му били заети от други продавачи на отрова. Полицията успя да го залови близо 13 месеца, след като бе обявен за издирване.

“Животното е отговарял за пласмента на дрога в 8-и район в София и по специално в квартал “Дружба”. На негово подчинение са били няколко дилъри. Имаме данни, че е отчитал печалбите от наркотици директно на един от лейтенантите на Баретата - Мартин Станков-Рашо”, уточниха пред “Труд” криминалисти.

Най-верните хора на Баретата - Антон Савов-Мамата и Мартин Станков-Рашо, вече 14 месеца с успех се укриват от полицията. Разследващите имали информация, че двуметровият гигант Савов се навъртал около хотел “Хемус”, където се срещал с приятели от ъндърграунда и им раздавал задачи. Но все още не е арестуван и обвинен.

Според разследващите в отсъствието на Златко Баретата, който от месеци е на лечение в болница “Токуда”, бандата му се ръководела от Мамата и Рашо. В момента делото срещу Златомир Иванов е в съдебна фаза, но докато приключи, ще минат поне 3 години, прогнозират магистрати.

“Материалите срещу Росен Петров са отделени от тези по делото срещу Златомир Иванов”, поясниха разследващите. От десетина дни полицаите проверявали стотиците имена, записани в телефонните бележници на 8-те открити при ареста му GSM-а. Ченгетата били по следите и на измамниците, които го снабдили с фалшивата лична карта.


gfhgf
25.06.2010 09:41:51
0
0

piano barowete v Sofia, da, da

MARTINA
28.06.2010 00:57:59
0
0

ЕВАЛАТА ИНФОРМИРАН ТИ СИ МНОГО ЖАЛАК ПИСЕРУШКО БЕ КРАЧУНОВ ПУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ СМЕШНИКРЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола