Иван Качов е завършил Софийския университет, специалност биохимия. Той е и главен експерт по фитотерапия. По проблемите, свързани с лечебното използване на билките, се занимава от много години. Иван Качов е работил и в екипа на президента Желю Желев като експерт, който е съветвал държавния глава по въпросите на екологията и опазването на околната среда. Първото интервю за неговия революционен лечебен препарат той се съгласи да даде за “Труд”.

- Г-н Качов, информацията, че вашият препарат чисти кръвоносните съдове и топи плаките възбуди духовете. Читатели от цялата страна загряха телефоните на редакцията на “Труд” и питат какво представлява?

- Моят препарат представлява маслен екстракт от зехтин и комбинация от 16 или 18 билки. Той не е лекарство. От експериментите, които правих с него в продължение на една година в лабораторни условия, се установи, че стопява съсирена кръв, поставена в епруветка. Експериментите бяха свързани с различни комбинации от билки, като се използваше зехтин, царевично или ленено масло, за да се намери и уцели най-добрият и полезен вариант, който стопява съсирека. Така че крайният продукт се предлага в две комбинации: от 16 и от 18 билки.

- Ще кажете ли какви билки използвате?

- Не мога да кажа, защото те са тайната на моя патент. Ако ги съобщя, ще ми откраднат патента.

- А колко време ви бе необходимо, за да намерите формулата на лечебния ефект?

- Опитите и различните експерименти траяха общо около три години.

- А има ли по принцип лекарство, което да постига ефекта на вашия препарат?

- Досега в света няма изнамерено такова лекарство, което да отпушва запушени кръвоносни съдове. Този продукт е първият. Знам, че американците правят изследвания и опити в тази посока, но засега не успяват да постигнат ефекта на моя препарат. Ще ви дам примери. Пациентка от Казанлък 7 г. ходеше с рана, дълга 12 см и широка 7 см, заради разширени вени и недобро оросяване. Палецът на десния й крак беше тръгнал към гангрена. Дълги години жената безуспешно бе ходила при съдови хирурзи. Започна да пие от моя препарат и за 2 месеца и половина раната зарасна, палецът оздравя и бе спасен от ампутация.

На един пациент - Йордан Смиленов, бяха направени изследвания на доплеров сонограф във ВМА. Имаше запушена 100% коронарна артерия, а друга много важна - артерия каротис, бе запушена на 85%. Смиленов беше планиран да му поставят байпас в болница “Токуда”. Започна да пие капките и вече две години отлага слагането на байпас. Преди, след като изминеше 30 метра, се задъхваше и спираше да си почива. А сега спокойно си върви пеша по 3-4 км. Неговото запушване на кръвоносните съдове бе в доста напреднала фаза и реално го грозеше инфаркт. Пациентът пи капките в продължениена 6 месеца и се оправи. В момента се чувства много добре.

- Как се казва препаратът, който изобретихте?

- Кръстих го “Холестенорм”, регистриран е като хранителна добавка, призната от Министерството на здравеопазването.

-Кой ще произвежда добавката?

- Производството е възложено на фирма “Интерфарма”. То ще се извършва в цех, оборудван по всички европейски стандарти, в гр. Павел баня.

- А кога да очакваме препаратът да се появи в аптеките?

- В аптеките ще го има някъде след около един месец. Но искам да обясня, че количествата “Холестенорм”, които ще пуснем в мрежата, ще бъдат ограничени.

- А защо ще са ограничени, след като има такъв предварителен засилен интерес?

- Защото технологията за получаване на билковия извлек е доста бавна и трудна. Затова не може да се пусне голямо количество на пазара. Така ще е поне на първо време. Сега правим усилия да се подобри не само технологията, за да става това по-бързо и да има повече количества на пазара, но и да се усъвършенстват и качествата на самия препарат.

- Колко време трябва да се пият капките от човек, който има здравословни проблеми, свързани с кръвоносната система?

- Продължителността на приемането на капките зависи от степента на запушване на съдовете. Когато е минал през коронарография и дойде при мен с изследванията, в тях е отбелязана степента на запушване. Тогава се определя и продължителността на курса на лечение. При леките случаи продължителността е близо един месец. При по тежките случаи - от 3 месеца до 6 месеца. За около половин година се чисти цялата съдове система на човека с “Холестенорм”.

- През времето, в което се пият капките, трябва ли да се спазва определена диета?

- Точно определена диета няма. Но е желателно да се намали консумацията на тлъсти и мазни храни. Дори добре ще е да се избягват напълно през това време.

- А по малко алкохол позволено ли е - например ракия или вино?

- Който иска, може да го откаже. Но няма да му навреди, ако пие по малко алкохол. Важно е да не се прекалява.

- Тромбите в кръвоносните съдове за колко време се изчистват с “Холестенорм"?

- За около два месеца. Но това не е точно закован срок. Все пак зависи от индивидуалното състояние на пациента.

- С добавката може ли да се излекува високо кръвно?

- Може, разбира се. Ефектът от нея върху кръвното налягане се усеща буквално след няколко дни, защото препаратът започва да чисти съдовете. Но с уговорката, ако това е причината за високото кръвно. Тогава то започва постепенно да спада. Ако желае, пациентът може да започне бавно да намалява хапчетата за кръвно, докато стигне до пълното им отказване.

- А препоръчвате ли на здрав човек да пие “Холестенорм”? Полезно ли е в такива случаи?

- Препоръчвам го. За профилактика здрав човек спокойно може да пие добавката. В нея няма никаква химия. Всички билки в екстракта са разрешени в Европейския съюз. Това е много важно условие и изискване, за да започнем производството му. Те не са вредни. Освен това трябва да се знае, че екстрактът чисти и черния дроб. Вижте, по принцип всеки човек над 40-50 г. има в известна степен запушени кръвоносни съдове. Така че няма проблем “Холестенорм” да се пие предварително, за профилактика, преди да са се появили болестните симптоми.

- И един не по-малко важен въпрос, г-н Качов - на каква цена ще се продава хранителната добавка?

- Отсега ми е трудно да кажа каква ще е цената. Ако се ангажирам с точна цена, може да се окаже после, че съм подвел читателите на “Труд”. Но със сигурност мога да заявя, че препаратът ще е достъпен и за бедните хора.

Евгени ГЕНОВ

Вече чакат с нетърпение “вълшебния” еликсир

“Ама наистина ли тук ще го правят?! Трябва непременно да си взема. Отдавна търся нещо подобно понеже имам проблеми със здравето. Направо ми купи, ако го видиш!” Така си говорят старозагорци тези дни, след като прочетоха в “Труд”, че в техния регион ще се произвежда еликсирът на Иван Качов, който топи тромби, и плака и прочиства кръвоносната система.

У много хора, особено у по-възрастните, се появи лъч на надежда, че чудодейните билкови капки ще ги отърват от болежките и ще върнат биологичния им часовник с някоя година назад.

Хората под Аязмото в Стара Загора и край Тюлбето в Казанлък са въодушевени от новината, че препаратът ще се произвежда почти до тях, в балнеокурорта Павел баня - общински център на 45 минути път от Стара Загора и на 20 от Казанлък, от собственика на аптеките “Интерфарма” доц. Златко Стоянов, които в региона са поне 15. “Дано да има навсякъде в страната от капките, но няма начин да не зареждат първо при нас”, надява се 88-годишната баба Златка, която все по-трудно прави всекидневната си разходка навън. За медикамента вече се ослушва и мъжката половина от населението, особено позатлъстелите, завъдили бирено-пържолни коремчета любители на вкусната мръвка. В Павел баня не знаеха много за цеха. “Правеха тук “Бронхолитин”, но за капките, които се гласят да пуснат, и аз прочетох в “Труд”. Желая им успех”, каза кметът на града Станимир Радевски.

Максим ДОБРЕВ


Руска Паспалева
10.06.2010 14:23:19
0
0

Моля Ви, бихте ли дали телефон , за да влезем във връзка с г-н Качов. Моят съпруг е с диабет и в момента и ние имаме този голям проблем . Благодаря Ви

anastasiq deneva
10.06.2010 23:08:42
0
0

molq vi ot sarze ako nqkoi ima koordinati na g-n kachov da bade taka dobar da mi gi izprati imam zdravoslovni problemi a nqmam nikakva vrazka s nego.blagodarq predvaritelno na vsichki dobri hora za sadeistvieto.sardechni blagodarnosti.a.deneva.

Боцмана
12.06.2010 04:37:07
0
0

Това е поредната партенка на която вече сасе хванали предимно възрастнитни хора!Първо....ако беше с установен такъв ефект нямаше да е "хранителна добавка" и разните фармацевтични компании щяха вече да са му напълнили и гъзъ на великия "откривател"! Отделно вече щяха да бълват огромни количества от трудно произвеждащата се хранителна добавка!Учудвам се как не е писила,че лекува шум в гъзъ,че повишава либидото,че връша апетита.Този гений има ли идея,че на човек,който е стигнал до байпас освен че артерията има стеснения в следствие на това сърцето е получило увреждане и така нататък!А едва ли не вече консуматорите на неговия екстракт бягат сутрин в парка за здраве!!!!!!!

gosho
12.06.2010 08:40:39
0
0

Това е поредния измамник, който твърди, че произвежда чудодейно лекарство.

Надежда Бошнакова
12.06.2010 18:25:11
0
0

Моля Ви, бихте ли дали телефон , за да влезем във връзка с г-н Качов. Моят татко е с диабет и 3 прекарани инфаркта/първи миокарда-обширен, други два леки/,има запушване на съдове близо 70процента . Благодаря Ви

Plamen Kirov
20.06.2010 07:07:31
0
0

Bih jelal da vleza v contact s g-n Kachov vav vrazka sas zakupuvaneto na tazi hranitelna dobavka.Jivea ot 17godini izvan Bulgaria no ne prestavam da se interesuvam ot vsi4ko svarzano s neq.Boleduvam ot visoko kr.nalqgane i podagra ot blizo 10 godini.Nadqvam se da polu4a oblek4enie na bolkite do palno ozdravqvane.S uvajenie

Ivan Dobtcev
27.06.2010 15:46:53
0
0

Za vsitcki,koito se interesuvat,telefona na Gospodin Ivan Katcov e:0879572020

инж. Тодор Тодоров
13.07.2010 14:09:51
0
0

Боцмане малко си тъп, да знаеш - Производството е възложено на фирма “Интерфарма” , за кви партенки говориш , за кви гъзове, такава голяма фармацевтична компания не би се изложила на риск , нали така ?

яуртов
18.07.2010 21:37:27
0
0

Леле, какви сме наивници българите... като искате, давайте си парите за добавки, но тогава не се пазарете с докторите за цената на истинските лекарства. Самият "откривател" не знае колко билки има в "отварата" му и се изразява като пълен невежа в кардиологията. Да не говорим за смешното му исзледване в епруветка...хахаха А журналистите да вземат да си проверяват текстовете за грешки, че и те са същите смешници...

Тони Николож
27.07.2010 17:14:51
0
0

Здравеите ! 2007г получих инфаркт .От тогава имам 4 коронаро графии и 3 стенда поставени .Втори мецец пия Холестенорм и се чубствам добре.Следкато направя 6 месечният курс ще си направя иследване с радиоактивен изотоп и ще споделя тук какъв е ефекта от Холестенорм. Преди няколко дни се видях с господин Качов .Имах вазможност и закупих 2 шишенца Холестенорм в повече .Такаче ако някои има нужда мога да му услужа.Телефона ми е 0882480342 и сам в София .1 2

РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола