Ако ви се развали домашният телефон, вече не трябва да звъните на “Виваком”, а на “Алкател-Лусент”. От 1 март базираната в Париж мегакомпания поема техническите и оперативните дейности по развитието на мрежата на бившата БТК. За целта във френската столица бе подписано петгодишно споразумение.

С него се прехвърля цялото оперативно управление на телефонната инфраструктура. “Партньорството с “Алкател-Лусент” ще гарантира на клиентите на нашата фиксирана и мобилна услуга една мрежа с постоянно повишаващо се качество в дългосрочен план”, заяви шефът на “Виваком” Бернар Москени. Освен това щели да се спестят пари. От компанията смятат, че аутсорсинг споразумението ще даде възможност за бързото внедряване на нови продукти и услуги.

80 на сто от досегашната работа на експлоатационната дирекция във “Виваком” преминава към “Алкател-Лусент”. Промяната ще засегне целия персонал на звеното от обикновения техник до мениджърските длъжности. Като част от договора около 3000 служители на телекома, които досега се занимаваха с поддръжката на телефонната мрежа, ще преминат на работа в “Алкател-Лусент”. Във “Виваком” ще останат функциите, свързани със стратегическото планиране и развитието на мрежата.


басри москени
16.05.2013 18:21:26
0
0

майка ви мошеническа.РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола