Двадесет и шест празнични дни ни е планирал за догодина премиерът Бойко Борисов с помощта на Григорианския календар. Толкова излизат неработните дни - официалните празници и сливащите се с тях съботи и недели. На заседанието си в сряда кабинетът се готви да обяви 7 май 2010 г. за неработен. Така по Гергьовден ще запразним за четири дни. Разпети петък ще бъде направо записан в Кодекса на труда като официален празник. Ето защо почивните дни по Великден също ще станат четири.

Празнуваме два пъти по 4 дни догодина

Осемдневните коледни и новогодишни празници още не са започнали, а премиерът Бойко Борисов ни зарадва, като определи други две четиридневни почивки през 2010 г.

На днешното си заседание кабинетът ще обяви 7 май 2010 г. (петък) за почивен дени така по Гергьовден ще празнуваме общо 4 дни - от четвъртък до неделя. Ще си отработваме на 15 май - събота.

Велики петък - когато Христос е разпнат на кръста, става официален празник и така по Великден нацията ще почива пак 4 дни - от петък до понеделник. “Християни сме, трябва да си спазваме и разпоредбите на Началника”, аргументира се Борисов вчера.

31 декември 2010 г. също ще е неработен за сметка на 11 декември - събота.

Като се съберат празничните дни за догодина заедно със съботите и неделите, с които се сливат, излиза, че българите ще празнуват цели 26 дни - почти цял месец.

Представителите на нетрадиционни вероизповедания - католици, мюсюлмани, евреи, арменци, дъновисти, адвендисти, кришнари, будисти, йеховисти и бахайци (последните са около 20 души в цяла България), са още по-облагодетелствани, защото ще имат по още празнични 4 дни на различни дати.

Будистите, които са регистрирали в съда две вероизповедания - са дали различни дати и могат да почиват 8 дни. Нещо повече, будистката общност в България е поискала финансова помощ от Министерския съвет, за да подготви официално посещение на Далай Лама у нас догодина. От организацията неофициално потвърдиха пред “Труд”, че се подготвя визита, която обаче още не била потвърдена.


ssa6o
10.03.2010 16:03:08
0
0

02.04.2010g.po4iven den li e

лили пенева
01.04.2010 10:36:29
0
0

уж е официален празник.,а ни задължават да работим!!!РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола