Каквито и имена да напишете, има реален риск много да се разминат с истината. Знаете, че окончателното решение ще вземе Бойко Борисов. Така вчера местни шефове на ГЕРБ коментираха предкореспондентите на “Труд”в цялата страна кои са най-вероятните нови областни управители. От тази седмица в централата на партията вече пристигат номинациите на структурите по места. Вероятно след около месец Генерала ще посочи и кои ще са те.

За София-град се спряга името на общинския съветник от ГЕРБ и шеф на стопанската комисия в СОС Данаил Кирилов. За губернатор на Софийска област пък се обсъждал кметът на Правец Красимир Живков.

В Пловдив с доста голяма вероятност да седне в стола на досегашния областен управител Тодор Петков бил бившият зам.-кмет от ГЕРБ ген. Димитър Цветков.

Лидерът на ГЕРБ в Созопол Константин Гребенаров е сред най-сигурните имена, които се въртят от няколко седмици за възможен областен управител на Бургас. Сред коментираните за поста в морския град са и бизнесмените Георги Георгиев, Радостин Дачев, шефката на ГЕРБ-ерите в общинския съвет Диана Йорданова, зам.-шефката на общинския съвет Златина Дукова, както и почетният консул на Румъния и съветничка от ГЕРБ Евгения Попеску.

Интрига около поста на областния управител във Варна, който в момента се заема от Христо Контров (ДПС), се завъртя в града, след като стана ясно, че освен официалните номинации на местните ГЕРБ-ери за губернатор се натиска и бившият шеф на РДВР и настоящ зам.-кмет по сигурността ген. Веселин Петров. Той минава за близък до Бойко Борисов и до градоначалника Кирил Йорданов.

“Надяваме се да няма парашутисти, но в края на краищата всичко се решава в София”, коментираха активисти на ГЕРБ в морския град . Те са се обединили около имената на Данчо Симеонов, общински съветник и областен секретар на партията, Николай Стоянов - бивш председател на ОбС от СДС, настоящ шеф на старейшините в ГЕРБ, и юриста Николай Няголов.

В Стара Загора структурата е номинирала трима - бизнесмена Йордан Николов, депутата Недялко Недялков и зам.-кмета Велизар Балабанов.

Адвокатът Стоян Стоянов и ветеринарният лекар д-р Валентин Василев са фаворити в Разград. Стоянов е председател на общинския съвет и бе мажоритарен кандидат на партията, а Василев бе втори в листата след избрания за депутат Тодор Димитров.

26-годишен е начело на списъка от кандидат-губернатори на Ловеч, казват политически деятели от града. Според мълвата става дума за Николай Нанков от Априлци, програмен спец във фирма по усвояване на еврофондове. Споменават се и имената на Георги Попов и на 63-годишния предприемач Христофор Ачков.

Областният лидер на ГЕРБ в Пиринско Костадин Хаджигаев сам написал на листче три имена на благоевградчани, които са личните му предложения за нов областен управител на Благоевградска област. Листчето той предал на Цветан Цветанов и само двамата знаели какво съдържа то. Тази тайнственост отприщи слуховете и като първи варианти се заговори за директора на училище Валери Смиленов, както и за собственика на езиково училище Йордан Андонов, който бе пети в листата на ГЕРБ-ерите.

Любомир Анчев (47 г.), шеф на спортното училище “Васил Левски” в града, и Борислав Георгиев (45 г.), доскорошен шеф на регионалното звено на ДАМС, са основните номинации за областен управител на Кюстендил, споделиха местни ГЕРБ активисти. Шансовете им се оценяват на 50:50. Анчев имал по-голям опит като администратор, той беше и кандидатът на Бойко-Борисовата партия за кмет на общината през 2007-а, но не успя. Георгиев пък бил по-близък с втория човек в ГЕРБ и вече вътрешен министър Цветан Цветанов и това било предимството му.

Името на новия губернатор във Враца засега се пази в тайна, но по неофициална информация в местната централа на партията се обсъждат зам.-кметът по здравеопазването д-р Слави Георгиев, секретарят на община Враца Пламен Кръстев (бивш полицай) и на уволнения преди по-малко от година шеф на РПУ-Враца Васил Василев, чиято съпруга е съветничка от ГЕРБ. С най-сериозни шансове обаче била съветничката ГЕРБ-ерка Пепа Владимирова.

Във Видин за областен управител се чува името на адвоката и общински съветник от ГЕРБ Пламен Стефанов. Той е сред основателите на структурата в града.

В Добрич битката за губернатор е между трима души. Желязко Желязков е представител на застрахователна компания “Лев инс” и бивш шеф на Икономическата полиция. Вторият фаворит е директорът на СОУ “Димитър Талев” Тодор Георгиев. Трета в списъка е д-р Катя Ганова от общинския съвет.

За поста областен управител на Смолян се спрягат засега петима. Сред основните конкуренти е Валентин Гаджев, сегашният шеф на ГОРУБСО-Мадан и бивш кмет в продължение на 3 мандата на община Мадан. Той е член на изпълнителната комисия на ГЕРБ. Другото име, което упорито се спряга, е на неуспелия като депутат 36-годишен икономист Недялко Славов от Златоград. За поста областен управител се пришиват имената и на трима общински съветници от групата на ГЕРБ в местния парламент - на юриста Филип Топов (52 г.), Стефан Стайков, и на банкера Костадин Каранлъков (39 г.).

Финансист най-вероятно ще бъде следващият областен управител на Хасково. Румен Данев, който дълги години беше зам.-управител на клона на ДСК в града, участва в парламентарните избори като пети в листата на ГЕРБ.

Дончо Баксанов е най-вероятният областен управител на Пазарджик. Кандидатурата на ветеринарния лекар е издигната от пазарджишката структура и е подкрепена от всички останали общини.

В Русе с най-големи шансове за губернатор бил Ваньо Танов. Конкурират го собственикът на Русенска строителна компания Петър Даскалов и доц. Васил Пенчев от Русенския университет “Ангел Кънчев”.

Губернатор на Плевен ще е местен човек и активист на ГЕРБ, твърдят от генералската партия. Със сигурност нямало да спуснат "парашутист" от столицата. Все още обаче никой не се ангажира с прогнози.

Най-напред в общественото пространство се завъртя името на областния координатор на ГЕРБ и настоящ депутат Ивелин Николов. Напоследък обаче като по-вероятна номинация за поста се спряга данъчният инспектор Владислав Николов - общински съветник от ГЕРБ. С доста големи шансове бил и неговият колега общинар Стефан Катев. Не било изключено и Румен Митев, шеф на общинския съвет в Кнежа, да вземе поста.

Най-тиражираното име за областен управител от ГЕРБ в Търговище е това на мажоритарния кандидат Митко Стайков. Той е от Омуртаг и се занимава с бизнес.

Другото възможно име е на д-р Николай Найденов - бивш шеф на ветеринарната служба в града.

Дама ще седне на губернаторския стол в Ямбол, твърдят слуховете. Почти 90% било сигурно, че за областен управител ще бъде назначена Таня Димитрова - издател на ямболския седмичник "Време".

Името на още една дама се спряга за престижния пост - на Нина Русева, зам.-кмет на Ямбол. Пенсионираният генерал Димитър Ангелов, който беше директор на областната дирекция на МВР в Ямбол до февруари, също е сред номинираните за губернатор. Антон Кабрански, журналист и пресаташе на кмета на Ямбол Георги Славов, е една от много силните кандидатури, за която се говори упорито в града. С немалки шансове бил и общинският съветник от ГЕРБ Георги Миланов, началник-отдел в бюрото по труда. В "списъка" е и Надя Данкинова, зам.-кмет на Ямбол.

Четирима кандидати от ГЕРБ се коментират в Монтана за областен управител. Най-често споменаваното име е на Златко Тодоров. 44-годишният инженер е бивш шеф на Охранителна полиция в областта и беше кандидат на ГЕРБ за кмет на Монтана на местните избори. Сега той е общински съветник и треньор по карате. За поста на губернатор се споменават също шефът на бюрото по труда Иван Славчов, секретарят на общината в Георги Дамяново Иван Пешунов и икономистът Росен Белчев.

В Силистра се въртят няколко имена. Сред тях са уважаваният хирург д-р Владимир Янков, който бе на второ място в кандидатдепутатската листа на ГЕРБ, и зъболекарката д-р Мария Стойчева, трета в листата. Говори се и за общинския съветник от ГЕРБ Ивайло Йорданов. С най-големи шансове обаче бил юристът от Дулово Алтемир Адемов, който също бе кандидат-депутат.

Преподавателят в Стопанския факултет на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" доц. Пенчо Пенчев вероятно ще е новият областен управител на Велико Търново. Той бе на 8-о място в листата на ГЕРБ за депутат, а в момента е общински съветник.

Сред най-спряганите за областен управител на Шумен е мажоритарният кандидат на ГЕРБ Димитър Александров. Той изостана само с 666 гласа от кандидата на ДПС.


Правчанин
09.05.2010 09:52:34
0
0

Кой е новия областен управител на Софийска област - Красимир Живков. По известен в интернет, като КраДимир Живковски! Ето как провеждаше търговете по ЗОП, като кмет на Правец - с предизвестени победители. Самопризнания - видео. http://video.qip.ru/video/view/?id=v956488bb76 Какви бяха резултатете - свидетелски разкази - видео. http://video.qip.ru/video/view/?id=v1095423fc36 Как се облажи? - Наглостта и увереността в своята недосегаемост стигна до там, че КраДимир си построи кула в сарйте си в местността Живковското в Правец. ОБЛАСТНИЯТ С КУЛАТА! http://video.qip.ru/video/view/?id=v13317808b2b http://video.qip.ru/video/view/?id=v1331770fbd3РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола