Очакваното подмладяване на БСП е най-сетне напът да се случи, научи “Труд”. На избираеми места в листите се очаква да бъдат поставени млади лица, които имат поне 10 години стаж в левицата като обикновени “бачкатори” на партийната нива.
Общинските съветници от София Жельо Бойчев, Георги Свиленски и Калоян Паргов са почти сигурни за вторите места в листите на трите столични многомандатни района. На избираемо място там щяла да е и международничката на партията Деница Златева. Те били дори по-сигурни от водачите. Едната столична листа със сигурност ще води Сергей Станишев, а за другите две под въпрос са Петър Курумбашев и Янаки Стоилов.
В София-област втори ще е Кирил Добрев, след като доброволно е отстъпил лидерството на Драгомир Стойнев.

Гуцанов първи
във Варна

Млада инвазия има и в левицата във Варна. Местният лидер Борислав Гуцанов, който събра най-много номинации от местната структура- 161, се радва, че останалите четирима с най-много предпочитания са на възраст под 40 г. Дали той ще бъде одобрен за водач на листата от “Позитано” все още не е ясно.
Съботните общински конференции на партията в цялата страна показаха, че ще има големи разлики между предпочитанията на местните социалисти и ръководството. Под тепетата, например, с най-много номинации е градският и областен лидер на БСП Георги Гергов. Следва го досегашният народен представител Захари Георгиев. Пловдивчани обаче си знаят, че ще получат парашутисти на първите места - за водачи се споменават Станишев, Пламен Орешарски, Стефан Данаилов и Явор Гечев.

Янаки аут
от Монтана

В Монтана прави впечатление, че сред обсъжданите не е досегашният водач на червената листа Янаки Стоилов. Според запознати местното ръководство на лявата партия се опитва да извади на преден план и да прати в парламента активисти, близки до президента Георги Първанов.
Общинското БСП в Търговище драматично елиминира досегашния си депутат инж.Румен Такоров и го подреди на 5 място от 5 възможни номинации на местно ниво. На конференцията при таен вот най-напред излязло името на д-р Светослав Стефанов. Той е ръководител на групова практика от семейни лекари.
Бургаските социалисти отсега знаят, че се съревновават за третото място в листата. След среща на ръководството на морските бесепари с шефовете на “Позитано” е станало ясно, че водачът и вторият няма да са представители на местната организация. Говори се, че втори ще е бизнесменът Петър Кънев.

Шуменци не
се дават на
“Позитано”

Докато морските социалисти посрещат примирени парашутистите, шуменските бесепари приеха решение да настояват пред Станишев първите двама в тяхната листа да са местни хора. 11 имена са номинирани за кандидат-депутати и сред тях фаворит е дългогодишният депутат и зам.-председател на БСП Димитър Дъбов. Следва го областният лидер Иван Иванов.
Дора Янкова е получила вече най-много номинации в община Смолян. Подкрепили са я 51 структури на БСП. Все още не е ясно кой ще е водач на листата, тъй като това ще бъде решено на “Позитано”, а не на събрание в Родопите. Но вероятно и в Шумен, и в Смолян ръководството ще се съобрази с местните.
Има и още две организации, където изборът на местните социалисти съвпада с този на националното ръководство. В Кюстендил закономерно общинската организация излъчи Мая Манолова. След нея най-много номинации събират Мая Шишкова и бившият депутат Иво Атанасов. Изненадата е по-скоро, че Манолова има някаква символична опозиция - 7 “против” и двама “въздържали се”. 131 са били “за”.
Досегашният видински депутат и бивш вътрешен министър Михаил Миков е получил най-много номинации за нов депутатски мандат на провелите се 11 общински конференции на БСП във Видинско. На Миков са дали подкрепа 10 от всичките 11 партийни събрания, съобщи самият той на пресконференция.

 


не социалист
24.03.2013 20:52:22
0
0

Труд, Защо няма коментари на вашите страници? Сигурно сте много умни , и няма забележки!

НАБЛЮДАТЕЛка
24.03.2013 21:20:37
0
0

Трикратният народен представител инж.Румен ТАКОРОВ, през 1997 г. въобще не беше номиниран от Общинския съвет на БСП-Търговище. След това, не фигурираше и в листата на областното ръководство на БСП, но...Но след две седмици, определеният за водач на листата Никола Николов, беше припознат от местните олигарси и от кръга Първанов като човек на "демона " Жан Виденов и ....моралът Румен Такоров "оглави" листата на БСП?! Така, че нищо още не е ясно!!!

на младите им ...
24.03.2013 23:04:24
0
0

На младите дупета им пробиват зъмбата в БСП,с целлл забележете да са по-адаптвини в политическата борба!С обработените млади дупенца ,ще ловят Ловките и Дърти МАНАФИ от ДПС!

Наследено от Водачааа
24.03.2013 23:05:02
0
0

На младите дупета им пробиват зъмбата в БСП,с целлл забележете да са по-адаптвини в политическата борба!С обработените млади дупенца ,ще ловят Ловките и Дърти МАНАФИ от ДПС!

Захаринка
24.03.2013 23:17:51
0
0

Браво на Кюстендил! Много съм доволна! Другаря Атанасов беше на сухо, човекът, ама пак ще си го изберат, та да може да се пенсионира като депутат, дето 20 години в НС-то не му стигат.

dodo18
24.03.2013 23:22:01
0
0

За млади в столетницата се смятат тези под 80 години.

Berka
25.03.2013 05:16:35
0
0

Плевен не е ли в Бг , че го пропускате в коментар

новост
25.03.2013 06:46:06
0
0

Ами какво ново лице е Мая Манолова - пламенна защитничка на модела на братя галеви в Дупница от трибуната на партийната конференция на БСП в града (записът го има в нета); Курумбашев - документно доказано корупиран търгаш с връзки с множество групировки, сменил един куп партии; Димчо Михалевски - прононсиран корумпиран политикан с разкрити далавери в публикации в Стандарт (като замминистър декларира официален доход от четвърт милион лв на година); Орешарски - марионетка на множество групировки, безпринципен тарикат с ярко тъмносин произход и пр.

lupolupov
25.03.2013 07:26:20
0
0

NOVOTO LICE NA KOMUNISTITE-SAMO KURVI I PEDALI.TOVA E NOVOTO LICE NA TEZI UBIICI I TERORISTI.MALKO VI OSTAVA,VIE KOITO STE BICH ZA OBSTESTVOTO.

tervel
25.03.2013 07:50:51
0
0

ДА младите гейзери и проститутки ! Това представлява публичния дом БСП !1 2

РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола