Служебният транспортен министър Кристиан Кръстев не е доволен от работата на ръководството на БДЖ и обмисля промени на ръководните постове в компанията.
Причината е, че мениджърите на железниците са проявили недалновидност, отказвайки да преговарят с кредиторите на компанията и по този начин са ги изнервили, каза Кръстев в интервю за “Труд”.

През последните няколко седмици заемодателите на БДЖ наложиха запори върху активи и банкови сметки на компанията заради забавени плащания. От началото на управлението на ГЕРБ досега неплатените вноски са за над 120 милиона лева. Скоро обаче наближава нов падеж по кредитите и жп превозвачът ще излезе на червено с над 200 милиона лева.

Кръстев не спомена поименно за местата на кои жп началници търси нови титуляри. Шеф на борда на “БДЖ Холдинг” е Владимир Владимиров, а изпълняващ длъжността изпълнителен директор е Велик Занчев.

“Оттук нататък ще работим много активно с кредиторите на БДЖ и ще търсим заедно решение на проблемите”, каза министър Кръстев. Той за пореден път преповтори тезата си, че няма да допусне продажба на всяка цена на “БДЖ-Товарни превози”. “Сделка ще има само при добра оферта, ако няма такава, ще работим по други възможности”, каза министърът. Според него закриването на БДЖ изобщо не е вариант за решение на проблемите. “Няма да съм аз човекът, оставил на улицата 13 000 железничари”, заяви Кристиан Кръстев.

Министърът вече е провел срещи със синдикатите в БДЖ и с представители на Световната банка за отпускането на евентуален нов кредит за железопътния превозвач. Според Кръстев държавата вероятно ще трябва да отпусне допълнителни средства за спасяването на БДЖ.

По повод съмненията, че в новите турски спални вагони на БДЖ има стари части, както “Труд” писа, министърът уточни, че возилата съвсем скоро ще пристигнат в България с всички необходими документи. “Всичко с тях е наред. Няма проблем”, каза Кръстев.

Цялото интервю с министъра на транспорта четете в броя на "Труд" в сряда


оп
19.03.2013 07:13:38
0
0

Един шар пей и един питбул си говорели. Питбулът казал: - Виждаш ли я тази дупка в кожата ми? - Виждам я. - Е, тя ми е от един доберман. А тази виждаш ли я? Тя ми е от един булдог. А тая ми е от един мастиф. Шар пеят започнал да рови из гънките на кожата си. Ровил, ровил, изровил нещо и го показал на питбула: - Тая дупка виждаш ли я? - Виждам я. - Е, това ми е задника. смях от http://daniivanov.blogspot.com/

Vasileva
19.03.2013 07:38:51
0
0

умници са шефовете от БДЖ,умишлено си гонят пътниците -видно от направеното разписание на влака Видин-София.Пътува се 240 км за 6 часа с "бясна скорост" в "комфорт".Тръгваш вечер в 18ч от Видин и пристигаш в София по нощите след 23ч.И никой не мисли как ще се придвижи човек.Малоумна история-знаят ли начниците,че разписанието трябва да е точно обратно- да пристигнеш в София в 9-9.30ч да си свършиш работата в София и в18ч да си тръгнеш за Видин.Но за това се иска акъл...БДЖ начниците се гаврят с пътуващите по дестинацията София-Видин това е жива пародия .Влака пътува не за хората а зафслужителите от БДЖ за да имат ужба а не за населението ..

dimitrova
19.03.2013 08:57:34
0
0

Gospodin Krastev, a kakvo shte pravim s rakovodstvoto na letishte sofia tuk v Briuksel razpolagame s informazia, che shefa na borda na direktorite Dimitar Bogdanov, direktora Veselin Peikov, glavnia schetovoditel Sonia Dimitrova i oditora Ogniana Taneva za tri godini sa "usvoili" nad sto miliona leva, a chlen na borda na direktorite Valerii Tomov e uj otstranen. Govirim za grandiozna korupzia.

hausdoktorhaus
19.03.2013 09:04:58
0
0

Боже мили, Кръстев, ти да не би да мислиш, че в Бг има и един доволен от Владимиров? Тя жена му негодува, че друг ще го хареса! Аут от БДЖ-то! Директно в пещите на Кремиковци!

ДРУЖИННАТА РЪКОВОДИТЕЛКА ВЛАДИМИРОВ
19.03.2013 09:24:12
0
0

Е как няма да негодува жена му на Калинката Владимиров като цялото БДЖ знае коя е любовницата му от пътнически превози и как я направи Мис БДЖ хахаха. Владимиров е за следствието, не за пещите. Кръстев, трябва да разкриеш всички далавери на комсомолската секретарка Владимир Владимиров, защото после ти ще си на топа.

Ървин
19.03.2013 10:49:39
0
0

Само малоумните не знаят, че любожницата му е Галина Мирчева. Тоя изгони предишният шеф на човешки ресурси за да си доведе тая да е по-близко до него. Продължава да съсипва железницата. Докога ше го търпим тоя................. и всичките некадърни протежета които доведе в БДЖ?

възмутен
19.03.2013 12:03:18
0
0

А Пиринка каква му е? Нали заради нея създаде специален отдел "Атракционни пътувания"? Превърна БДЖ в цирк тоя чукундур корумпиран - Владимир Владимиров.

Ървин
19.03.2013 12:27:59
0
0

Пиринка е многомашинничка - обслужва много началници, докато изгонения боклук от ОББ е назначена за ръководител отдел в БДЖ и се ползва със специални правомощия и е обект на специално внимание.

ървина
19.03.2013 13:33:59
0
0

към възмутен и ървин! да не сте светили на чукундура и многомашинничка ?не я знам коя е тази ,но явно за да е на този пост си има нужното образование а не е като вас некви селяци.

nikol
19.03.2013 16:23:51
0
0

В БДЖ има много специалисти с образование, знание, опит и добро възпитание, които покорно си изпълняват задачите и получават възнаграждение колсото да преживяват, а някой стоят повече от година извън щата в замяна на това" калинки" колкото щеш.1 2

РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола