Щъркел нощува без гнездо всеки път на орехово дърво в имота на Найден Георгиев в Търговище. "Идва тука по едно и също време, нощува и на сутринта си тръгва и пак търси водичка, храничка, каквото намери, пък докога ще бъде тука тъй, не се знае", обясни той пред bTV.

73-годишната Иванка Петрова също е загрижена за съдбата на щъркела. "Бях притеснена много - дали е убит, дали си е сменил мястото си. И се завърна, и сега съм много доволна, че го виждам всяка вечер и го наблюдавам".

За заблудения щъркел е сигнализирано в Спасителния център за диви животни в Стара Загора. Д-р Пламен Грозданов от там казва: "Добре е да не бъде хранено животното, защото е възможно да свикне тук и да привлече и други щъркели да остават тук".

Според екозащитниците оставането на прелетните птици на това място се дължи на промяната на климата.

В бъдеще България може да се превърне в най-южната дестинация за щъркелите и те да остават през декември да зимуват у нас.


аман от идиоти
12.12.2012 16:57:50
0
0

Д-р Пламен Грозданов от там казва: "Добре е да не бъде хранено животното, защото е възможно да свикне тук и да привлече и други щъркели да остават тук". Що за идиот си ти бе докторе? Ако не се храни ще умре бе идиот такъв! Щъркел сняг яде ли бе олигофрен?Животното спешно трябва да се прибере в зоопарк, за да отцелее.

До горния
13.12.2012 00:26:22
0
0

Ако естествения подбор при хората беше запазен, както при дивите животни, бъдете сигурен, че нямаше да имате възможност да пишете простотиите си. Да се надяваме, че скоро пренаталната диагностика, ще може да открива такива дебили. Останалото ще го свършат гинеколозите.

Уточнение
13.12.2012 00:28:22
0
0

Щъркела е птица а не животно - неграмотен селяк

Тони
13.12.2012 10:20:07
0
0

Този не е никакъв доктор! Щъркелът трябва да бъде прибран много бързо!РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола