„В САЩ нямаше натиск да признаваме нещо за терористичния акт в Сарафово", категоричен бе министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов в предаването "Карбовски директно" на Нова телевизия.

„От първия момент след атентата получаваме пълна подкрепа и информационен обмен с нашите партньори. Няма нещо неясно откъм разследването, но имаме сериозен прогрес, с който ги запознах. Публично информация към момента не може да бъде оповестена, за да не се пречи на разследването", допълни МВР шефът.

„Няма установена връзка на територията на страната, към настоящия момент, за подпомагане на лицата, които са участвали в подготовката и реализирането на терористичния акт - сподели Цветанов. - В предстоящите месеци може би ще има информация, която ще бъде достъпна за публично оповестяване".

„Посещението ми в САЩ беше планирано три месеца; с партньорите се бяхме договорили да бъде след изборите. Правя такова посещение всяка година, откакто съм министър. Посещението мина изключително успешно, от гледна точка на доверието, което е изградено с нашите партньори, каза още Цветанов.

„При първото ми посещение през 2009 г. важното беше да поискам кредит на доверие - обясни Цветанов. - Как си представяте - да имат доверие на министър, на който му е отнета визата (б.а. намеква вероятно за Румен Петков) и на висш представител в ДАНС като Алексей Петров, за който всички служби в Европа и в САЩ знаят кой е той".

"Няма да бъда председател на предизборния щаб, за да няма спекулации - сподели заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов - Нашите листи в общи линии са готови, но ще бъдат обявявани от лидера на ГЕРБ, когато му дойде времето. Не по-рано от април-май ще бъдат ясни водачите на листи. СДС може би е най-естественият партньор, на база членството ни в ЕНП".


CHICAGO БУХАЛ
08.12.2012 18:53:33
0
0

Има фундаментални грешки в конструкцията на твърденията на Цв. Уж САЩ ни хвалят като стратегически партньор,пък пари не ни дават. Даже и вземат/ Иракски дълг към БГ и БГ петролна концесия в Либ/.САЩ тачат своите истински съюзници и никога не ги изоставят: Даже на съпругата на Загиналия корейски пилот на пътническия Джъмбо полет К-007, свален като нарушител на съветското пространство/1983/ изплатиха $ 1млн.Съвсем случайно той се беше оказал служител на амер служба.

за това иде реч-
08.12.2012 19:06:31
0
0

НИЩАСТНИИИИИИИИИИИИИИК

2 CHICAGO БУХАЛ
08.12.2012 19:23:01
0
0

Твърденията на Министър Цветанов за атентата могат да се използват като дълга серия приспивателни приказки за 5 годишните малчугани в предаванията на Сънчо.Уж знаят кои са участниците/ регистрирани при влизанетов БГ / пък не могат да установят Кой точно е Бермудко? Ами имате най-могъщите разследващи служби на света-на САЩ, Европа,Изр, ДАНС, пък защо не и руските служби-не биха отказали помощ. Щом като ги знаете,изловете ги и който не се яви на вечеря- значи е атентаторът Бермудко,имате му данните от границата нали така? И всичко наред ли е с погребания шофьор на автобуса? Много гузно и тихомълком се изнизаха спецовете.РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола