Очакван отпор. Това бе отговорът на ръководството на СДС за идеята на бившите лидери Надежда Нейнски и Мартин Димитров, депутати и местни седесари да се основе фракция "Единство" за обединено дясно за изборите след 9 месеца.

Нейнски обяви инициативата и прочете отворено писмо до лидерите на СДС и ДСБ Емил Кабаиванов и Иван Костов. "Разделението отслабва традиционната десница, оставя ГЕРБ без дясна алтернатива, разчиства терена за партията на Меглена Кунева - това открива пътя на БСП към властта", пише в него. Лидерите са призовани да преговарят за намиране на формула за единство.

Според Димитров разделението на "Синята коалиция" е огромна грешка или умишлен опит за убийство на традиционната десница и на СДС, и на ДСБ, дирижирано отвън с хора отвътре. Депутатът Ваньо Шарков отсече, че никой от хората в "Единство" няма да участва в листи на разделението на изборите.

"Г-жа Нейнски водеше екипа за преговори с ДСБ за продължаване на "Синята коалиция. И се провали - ДСБ приеха договорените условия, защото бяха изгодни за тях, но не и за СДС, затова Националният съвет взе друго решение", реагира Борис Марков, шеф на щаба на "Раковски" 134. Кабаиванов каза, че с фракции обединение не се прави и партията е "за" самостоятелен вот.

Костов потвърди, че ДСБ е за обединена десница, но поряза идеята на "Единство" за преговори с Кабаиванов. Причината - колаборацията му с ГЕРБ за изваждане на СДС от единната десница. Тъмносините нарекоха писмото на "Единство" "пораженско" и не се съгласиха с тезата, че партията им няма да влезе сама в следващия парламент.


Б.Б.
23.10.2012 08:57:18
0
0

КОИ БЕХА ПО ТИЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ???????????????????????????

филипов
23.10.2012 08:58:38
0
0

Така е наистина,ако в следващия парламент няма дясна партия,то има голяма вероятност да и управлява нова тройна коалиция от старите дружки Кунева,Доган и Станишев,а като знам какво беше при предишната,направо не ми се мисли сега какви кражби и измами ще има.

SDS
23.10.2012 09:31:28
0
0

Последен валс,сбогом любима...Разпад и неизбежна историческа съдба в харбария на Берон.

Бивш седесар
23.10.2012 10:04:50
0
0

Поздравления за позицията , изразена от Борис Марков. Какво обединение можеш да правиш с този мургавеляк, който е разбил СДС??? Пътят към възраждането на СДС е колкото може по-далеч от драгалевския циганин. Иначе всяко обединяване е само за неговото спасение и води до обезличаването на истинските останали седесари след погрома, който им нанесе тази марионетка на мафията.

petar
23.10.2012 10:09:57
0
0

На Филипов; Тройната коалиция,че не е крала се видя от натрупания излишък от 8 милиарда,който Борисов изхарчи за разходки за рязане на лентички на обекти направени от предното правителство и само довършени от днешното.Замразени пенсии и заплати вече 3 години.Борисов няколко години обработва обществото,че тройната коалиция е крала- "една лъжа повторена 100 пъти става истина" това използуваше в пропагандата си Борисов.Но всяка лъжа има край!!!

petar
23.10.2012 10:22:59
0
0

СДС и ДСБ са бита карта .Те са един файтон хора и сега се мъчат по някакъв хитър начин да се вмъкнат в следващия парламент.Те с хайдушката приватизация разграбиха милиарди от държавата,съсипаха земеделието в името на антикомунизма.

дядо Борис
23.10.2012 10:24:37
0
0

Най-после Мартин Димитров да назове нещата съвсем точно. "Разделението на Синята коалиция е огромна грешка или умишлен опит за убийството на традиционната десница..." Само, че опита за убийството на традиционната десница го направи Иван Костов разцепвайки СДС, на което той дължи всичко като политик.Ако той продължава да работи за убийството на традиционната десница, нищо не пречи на подлъганите му привърженици да се завърнат в СДС и това е най-сигурното единство, което може да се осъществи. На Надежда Нейнска и на Мартин Димитров им го казва един бивш седедар с болка като вижда, че с действия които предлагат, те работят против, а не в полза на традиционната десница.

sedesar
23.10.2012 10:36:02
0
0

Kolkoto i da mi e bolno da go kaja,SDS niama da e v sledvashtiat Parlement.Prichinata e ogromnata greshka koiato napravixa sinite 4 g da glasuvat i podkrepiat GERB bez nikakav angajiment ot strana na GERB kam SDS.GERB si zaminava i potavaiki shte povleche sas sebe si vsichki koito sa go podkkrepiali.Az na sledvashtite izbori shte glasuvam za DPS.Tiaxnata kauza mi e nai blizka do desnicata ,koiato uvi , ia niama!Pak i te niama da se koalirat s GERB nikoga!

седесар завинаги
23.10.2012 10:51:47
0
0

Хора, вникнете в казаното в двата коментара на този червен ли е или е черен Петър! Това ви чака, ако се катурне отново властта в ръцете на комунягите, моята е изпята.Вижте колко са озлобени червивите Червени. Моля ви, замислете се! И Борис, и Бившият седесар са напълно прави - наближиха избори и властитутите уж в синьо, започнаха да плетат комбини за стола в Парламента. Защо някои се правят на забравили, че главният виновник за състоянието на дясното е ЕДИНСТВЕНО драгомано-драгалевският комбинатор Костов.

Смехуран
23.10.2012 12:19:14
0
0

Работата е от ясна по ясна: Надето скоро няма да бъде евродепутат, съмнително е дали ще бъде и депутат в НС. Мартинчо вече не е шеф на СДС и догодина може и той да излипса като депутат, затова отрано си подготвят почвата да останат в политиката и най-паче в НС! Съмнявам се, че някаква друга работа могат да вършат.1 2

РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола