Катаджиите от Сливен и Ямбол подлудиха шофьорите, изпращайки противоречиви и объркващи указания откъде да се минава, за да се избегнат адските задръствания по пътя към морето.

Най-напред се изявиха от Пътна полиция в Сливен, които препоръчаха обиколни маршрути. Първият е Ямбол - Средец - Бургас, за да не се минава през Петолъчката. Колите, които слизат от магистрала "Тракия" към Бургас, могат да използват околовръстния път Ямбол - с. Веселиново - с. Зимница - Петолъчката, който е с 15 км по-кратък, съветват сливенските полицаи.

Малко по-късно и очевидно без никаква координация катаджиите от Ямбол предупредиха шофьорите, че пътят през селата Зимница и Веселиново е в ремонт и не трябва да се минава през него. Маршрутът през Средец пък бил опасен, защото шосето е в много лошо състояние, освен това имало струпване на тирове. Така единственият маршрут остава през Петолъчката.

Двете управления са единодушни само в едно - шофьорите трябва да избягват пиковите часове, които са петък от 16 до 19,30 ч и в събота от 8 до 12 ч в посока към Бургас и в неделя от 13 до 19,30 ч в посока към София.
РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола