Спор между продуцентите на “Господари на ефира” и “Пълна лудница”, от една страна, и Би Ти Ви - от друга, се завъртя в последната седмица, а размяната на реплики между тях продължи и вчера.

Миналия петък следобед от телевизията съобщиха, че са поискали прецизност при спазването на договора, а продуцентите са решили да го прекратят. Така Димитър Рачков, Мария Игнатова, Зуека и компания слязоха от екрана на най-голямата телевизия. Все още официално няма информация в коя телевизия ще се приютят актьорите в бъдеще.

В сряда продуцентите на “Господарите” обявиха, че Би Ти Ви е опитвала да им наложи цензура заради репортажи, излъчвани в предаването.

Би Ти Ви не е упражнявала цензура, а е подавала сигнал към екипа единствено по молба на съответната засегната страна да изрази и своята гледна точка, отвърнаха от Би Ти Ви. Зрителите ни станаха свидетели на много случаи, в които продукции на телевизията бяха силно критикувани, а много лица на медията получиха “Златен скункс”. Всички тези издания на “Господарите”бяха излъчени в ефир, въпреки че телевизията е имала юридическата възможност да ги спре, казаха още от Би Ти Ви. Вчера те изразиха позицията си в писмо, което публикуваме по-долу.

Тъй като общественият интерес към случая с прекратяването на излъчването на “Господари на ефира” и “Пълна лудница” по bTV е голям и Global Vision постави под съмнение обективността на телевизията, bTV Media Group призовава Global Vision да даде съгласие bTV да разкрие публично договорите си с продуцента и цялата кореспонденция по тях.

bTV е готова незабавно да публикува пълната документация, включително безпрецедентните финансови условия и цена на предаванията в пъти над себестойността им, веднага щом Global Vision даде съгласие за това. Единствено оповестяването на договорите и кореспонденцията по тях ще докаже безапелационно, че обвинението в цензура е опит да се прикрие истинската причина, провокирала тяхното недоволство и то е дошло едва след като са засегнати финансови интереси на продуцентите от Global Vision за десетки милиони лева. Твърдението за цензура е абсурдно, при условие че bTV е имала право да свали всяко издание на предаването „Господари на ефира" при засягане на интересите на телевизията и не го е направила нито веднъж.

В случай че продуцентите Магърдич Халваджиян, Юлиян Халваджиян и Асен Чанков не се съгласят да оповестят публично текста на договорите между bTV Media Group и Global Vision заедно с приложимите към него Общи условия, bTV Media Group ще предприеме незабавни съдебни действия за защита на своя екип от изказаните клеветнически твърдения, както и за защита на доброто си име.

В контекста на вчерашните лъжи и клеветнически изказвания на Магърдич Халваджиян, bTV Media Group открито призовава продуцента, представляващ Global Films, да има доблестта да прекрати всички свои взаимоотношения с медията, като се откаже от възложените му от bTV проекти „България търси талант" и „Седем часа разлика" и да възстанови предплатените му милиони. bTV вярва, че за Магърдич Халваджиян работата му за телевизията оттук нататък би следвало да бъде неуместна.

В заключение, bTV Media Group е категорична, че единствената цел на публичните изяви на Магърдич Халваджиян, Юлиян Халваджиян и Асен Чанков, е да се изчисти името на Global Vision и съмненията относно качеството на „Господари на ефира" и „Пълна лудница", с цел предаванията да се продадат на друга телевизия при изгодни за продуцента финансови условия.

Продуцентите: Да отворим договора!

Съгласни сме да се разкрият договорите ни с Би Ти Ви, но държм това да се случи при пълна публичност. Това обявиха вчера от “Глобъл вижън” в писмо до медиите, като предлагат показването на контрактите да стане на пресконференция (б.р. - от Би Ти Ви веднага се съгласиха, при условие, че договорите се разпространят предварително до медиите).

Ще продължим дапроизвеждаме професионално и прецизно, както досега, шоуто “България търси талант” и сериала “Седем часа разлика”, казаха още от екипа на продуцента Магърдич Халваджиян. Компанията се гордеела, че “България търси талант” е безспорният лидер на тв пазара в момента, а Би Ти Ви има възможност по всяко време да свали продуцента Маги Халваджиян от екран като жури в шоуто, пише още в писмото. По повод “десетките милиони”, платени за нашите предавания, ние питаме за стотиците милиони, спечелени от Би Ти Ви от реклама по време на нашите предавания, казаха още от екипа на продуцентите.

БНР: Хуморът иска достойнство

“Опитът БНР да бъде представено като медия, провокираща цензура, е комичен и тъжен, особено за предаване, което трябва да осмива грешките на другите. Явно колегите губят чувството си за хумор, когато се отнася до тях самите.” Това обявиха от БНР, след като от “Господари на ефира” съобщиха, че един от опитите за цензура от страна на Би Ти Ви бил свързан с техен репортаж за мним мамолог, преглеждал служителки в радиото. Прегледите не са организирани от ръководството на БНР и не са част от провежданата редовна здравна профилактика в медията, обясниха от радиото. В разследването на “Господарите...” произволно бяха смесени два медицински прегледа, извършвани по различно време, казаха от БНР.


KPSS-BKP
13.04.2012 15:35:06
0
0

NAI - DOBRE v bTV da OSTANAT samo , Turskite seriali i 4algata na Slavi .

Borcheto
13.04.2012 16:04:49
0
0

Само така БТВ, показахте твърда ръка с тия лигави продажници на Бойко Борисов! Всичко е ясно - няма никаква цензура, има само алчонст, пари и страх да не останем без пари. Халваджиян плюха на цялото голямо достойство за което парадираха пред Сашко Диков и не знам с какви очи ще се появи хипарливия брат в България търси талант. Нали БТВ беше лоша и срамна телевизия, ами напусни тогава бе, нещастник, или изведнъж милионите станаха по-важни от твоето свободолюбие и висок морал??

читател
13.04.2012 16:47:32
0
0

"Труд", колко ви платиха от БосфорТВ, за да публикувате горното?

Mimi
13.04.2012 17:02:03
0
0

Читател, какъв процент от милиончетата ти плаща Халвадич да напишеш пък тоя коментар? Аз съм твърдо с Би Ти Ви - щом искат да покажат договора, значи няма какво да крията, а Халвадичите са се побъркали от ужас да се обеднеят.

Anonimous
13.04.2012 17:04:40
0
0

Аз съм служител на Джуди Халваджиян и твърдя че всичко което казаха БТВ е вярно. Естествено, търся си работа, скоро се надявам да работя по новия сериал на Димитър Митовски - едва ли ще е по-зле. Няма по-гадна работа от работа при арменците.

поли
13.04.2012 17:40:04
0
0

а на Халваджич Магърян кой ще връчи Златен скункс?

Льоло Маринков
13.04.2012 18:16:12
0
0

Друбният боклук В.Тодоров, направен директор на БНР от агент Гоце е уникален мошеник и бандит. Работя в БНР и го виждам всеки ден!

пенио
13.04.2012 19:15:15
0
0

много е смотан

читател
13.04.2012 21:37:51
0
0

Да ме прощава Mimi, въобще не ми пука за този със забавното име Магърдич, както не ми пука и за БиТиВи-то. Кой на кого какви милиони е давал си е лично тяхна работа, договорни и търговски взаимоотношения, ако искат нека се спукат от съдебни дела сега. От "Труд", вместо да публикуват каквото са им дали от БТВ, можеше да поразчепкат случая и да ни предоставят истината.

ХАЛВАДЖИЯТА
14.04.2012 10:03:48
0
0

В НАШЕ СЕЛО МУ ВИКАТ-"НАМЕРИЛ СИЛО БЕЗ КУЧЕТА И ТРЪГНАЛ БЕЗ ТОЯГА" !!! ЧЕ КОЙ НЕ ОБИЧА ХАЛВАТА ДНЕСКА, АМА НАЙ МНОГО ХАЛВАДЖИЯН! ДА ПРЕДЛАГАШ НА ЗРИТЕЛИТЕ БОКЛУК СЛЕД БОКЛУК И ТО СРЕЩУ МИЛИОНИ ХОНОРАР- ТОВА СИ Е ЧИСТ ХАЛВАДЖИЛЪК!!! ЕВВАЛЛА !!!!1 2

РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола