Интернет-базираната държава Виртландия обмисля възможността да започне изсичането на златни монети, съобщи TechNews.bg.

Акцията е замислена като инвестиционен инструмент за предпазване на спестяванията на гражданите на виртуалната държава по време на световната финансова криза.

Проектът за изработване на златните монети е част от цялостната икономическа стратегия на Виртландия, чиито граждани в момента са близо 600 души от всички 5 континента. Значителна част от гражданите на Виртландия са от български произход.

Според Виртландия, в повечето държави днес, когато бъдещето на националните валути е неясно, златото става все по-популярно. Златните монети на Виртландия ще бъдат със статут, подобен на възпоменателните, колекционерските монети или медали. Затова те могат да се превърнат в международен инструмент за инвестиции.

Монетите ще бъдат изработени от 24-каратово злато, а Виртландия ще гарантира тяхното качество и тегло. Те ще се продават онлайн с минимална печалба.


Mihalych
28.07.2009 00:55:29
0
0

Cybercountry's Gold Coin Becomes Reality: http://www.coinlink.com/News/press-releases/wirtland-crane-the-first-gold-coin-from-a-cybercountry/РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола