Клиниката по неврохирургия във варненската МБАЛ "Св. Анна" принудително сви капацитета си с 15 легла, тъй като таванът в част от помещенията, включително и в интензивния сектор, е протекъл. Така прясно оперираните се тъпчат в една стая с 5 легла. Запечатани са още три.

"Проблемът не е от вчера, но след големия януарски сняг ескалира. На последния етаж на сградата сме. Таванът й е полуразрушен, пълни се с вода, която прониква в болничните стаи", обясни шефът на клиниката доц. Георги Кючуков. Оглед на едно от пострадалите помещения показа, че размерите на погрома, нанесен от течовете, никак не са малки. Част от мазилката бе изронена до тухла, а наоколо се носеше упорита миризма на мухъл, която и свежият въздух от отворения прозорец не можеше да изтрие.

"Слава Богу, че не прокапа в операционния блок, иначе трябваше да затворим цялата клиника, макар че на нея разчитат болни от няколко области", каза доц. Кючуков.
Според него обаче ремонтът е спешна задача, тъй като всеки проливен дъжд може да наводни клиниката, в която вчера бяха настанани 34 пациенти.

Проблемен от 9 г. е и приземният етаж на сградата, в която се помещават още вътрешното, неврологичното отделение и родилното отделение, както и частната кардиологична болница. "Ръководството на "Св. Анна" прави всичко по силите си, надяваме се и институциите, от които зависи финансирането на ремонта, да побързат, защото тази сграда се руши, а освен че е болнична, тя е и архитектурен паметник", припомни доц. Кючуков.

100 000 лв. са нужни само за аварийно стягане на тавана и мазето на постройката, съобщи директорът на болницата доц. Лидия Петкова. Проектно-сметната документация е пратена до здравното министерство, но до момента отговор оттам няма Информирана за проблема е и община Варна, която, макар и миноритарен акционер, от години налива солидни средства в болницата. И т. г. ще даде 180 000 лв., но те са за микрохирургична техника за неврохирургията, обясни доц. Петкова.

Тя добяви, че "Св. Анна" не е била включена в листата на болниците, които предстои да вземат евросредства за реконструкции по първия априлски транш от оперативната програма, предназначена за тази цел. Спешната болница на региона ще може да кандидатства за пари по това перо чак през юни, когато се очаква да бъде осигурен втори транш. За първия от Варна се класира УМБАЛ "Св. Марина".


shengul
03.03.2010 14:21:29
0
0

hirurga handjiev umori moyto bratce.Vece stana 4 meseca ot kakto go nqma.Sezgin ot isperih na 3 godini i polovina.

ot maykata
03.03.2010 14:28:10
0
0

Bog da gi nakaje tezi idiyoti bql den da ne vidyat.Ubiha moeto dete.Nqma di gi ostavq namira 6te gi sidim.ubiha go pred moite oci.Doktor handjiev da si poluci nakazanieto.Si6data bolka da go izpida i toy.

georgi
03.04.2011 14:30:34
0
0

Хирурга д-р.Николай Пеев от МБАЛ Св.Анна Варна умори баба ми за три месеца . Баба ми се разболя от дискова херния .Всичко беше наред уж щеше да се оправи , а накрая не се опреви а се случи най - лошото . Почина на 13 ноември 2010 г., беше оперирана началото на август 2010 г. Марина Петрова 65 г. от кв.Виница гр.Варна. Дано доктор Пеев да не види бял ден. Дано да изпита същите мъчения каквито изпита баба ми десеторно повече. Той не е лекар той не е човек .

Georgiev
14.04.2012 14:06:46
0
0

georgi 02:30 Неделя 03 април 2011 Хирурга д-р.Николай Пеев от МБАЛ Св.Анна Варна умори баба ми за три месеца . Баба ми се разболя от дискова херния .Всичко беше наред уж щеше да се оправи , а накрая не се опреви а се случи най - лошото . Почина на 13 ноември 2010 г., беше оперирана началото на август 2010 г. Марина Петрова 65 г. от кв.Виница гр.Варна. Дано доктор Пеев да не види бял ден. Дано да изпита същите мъчения каквито изпита баба ми десеторно повече. Той не е лекар той не е човек .



РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола