Ремонти ще оставят без топла вода почти цяла София през лятото. Част от живеещите в кварталите “Лозенец” и “Гео Милев” ще карат на студени душове цели два месеца. От 1 до 15 август без топла вода ще останат всички източни квартали - “Дружба”, “Младост”, “Студентски град”, “Дървеница”, “Изток”, “Дианабад”, “Витоша”, “Цариградски”. Същото неудобство ще изтърпят и живеещите в центъра на София , но от 15 август до края на месеца. Това предвиждат летните ремонти на столичната “Топлофикация”.

Спирането на топлата вода ще започне поетапно от 18 юли и ще продължи до края на септември, когато кампанията ще приключи.
“За първи път ще подменим над 32 км топлопреносна мрежа - повече, отколкото през последните 3 години. Извиняваме се на клиентите ни, че ще им създадем неудобство, но ако не направим тази инвестиция, до 1-2 години положението ще стане плачевно”, каза изп. директор на “Топлофикация София” Стоян Цветанов. Той гарантира, че поправките ще намалят загубите на топлина по тръбите до домовете и авариите през зимата.

За първи път от 2005 г. за ремонт ще бъдат спрени и ТЕЦ “София” и ТЕЦ “София-Изток”. В тях ще се подменят основни помпи и спирателни кранове, без които не може да се гарантира, че през зимата ще има парно, обясниха инженери.
Подмяната на тръбите ще струва 14 млн. лв. Фирмите изпълнители ще получат авансово 30% от сумите по договорите си. Остатъкът ще получат, след като се уверим, че са свършили качествено работата”, каза шефът на “Топлофикация София”.
РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола