Благодетел храни бедни и бездомни с агне, козунак и яйца

Бизнесменът Мартин Мартинов, който е собственик на ресторант в центъра на София, за поредна година организира почерпка за хора без дом, бедни и пенсионери, които не могат да си позволят месо и лакомства за празниците.

Раздаването на топлата храна ще започне точно в 16:30 днес, 6 май, в градинката до хотел "Рила" и банка ДСК, съобщи пред "Труд news" Мартинов. Всеки, който иска може да дойде на място и да се нареди за обяда, отбеляза благотворителят. 

"Сумата от 8350 лева, която постъпи в сметката на нашата фондация "Подаръй ръка" преди празниците, беше похарчена за закупуване на агнешко месо, козунаци, яйца. Дал съм пълен отчет, до стотинка, и поименно са споменати всички дарители. Сготвихме и дроб сарма към печеното. Благодаря на онези наши приятели и съмишленици, които ни помагат и отделят от залъка си, за да може да зарадваме най-уязвимите хора в обществото. Даряват както хора с възможности, така и съвсем обикновени хора, които на ръка ни носят по пакет боб, олио или захар. Да откъснат от своя залък, макар те самите да са на ръба на мизерията - представете си колко добри хора има в България", заяви пред "Труд news" Мартинов.

Той неведъж е споделял, че на опашката за храна често може да се видят пенсионирани учителки, артисти от миналото и дори учени от БАН. 

"На улицата може да остане абсолютно всеки. Съдби различни, всеки носи своя кръст. Някои са изгонени от децата си, други са пропиляли всичко, трети мизерстват и гладуват - буквално", споделя Мартинов от "Подай ръка".

Организацията на ресторантьора има ежегодна кампания, която по традиция стартира всяка есен. От октомври, та чак до пролетта, Мартинов лично запретва ръкави и готви в собствения си ресторант. После излиза и раздава топъл обяд в центъра на София всеки ден. 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България