До 391 000 лв. за иновации на нови компании

От 50 000 до 391 166 лв. за разработване на иновации могат да получат стартиращи предприятия. Финансирането е по оперативна програма „Конкурентоспособност“. Схемата е отворена за кандидатстване. Общият й бюджет е 19,5 млн. лв. Кандидатите трябва да са регистрирани в Търговския регистър след 1 януари 2014 г. и да имат по-малко от три приключени финансови години.

Ще се финансират проекти, които внедряват стока или услуга, която е нова или значително подобрена по отношение на нейните свойства или начини на ползване. Евросубсидия ще се отпуска и на инициативи за внедряване на нов или значително подобрен начин на производство или доставка на продукта. Предложенията трябва да са в сферата на информационните и комуникационните технологии, мехатрониката, индустрията за здравословен живот, биотехнологиите и новите технологии в креативните и рекреативните индустрии.

Проектите се подават до 5 май само по електронен път. За инициативи, които целят незначителни подобрения, рутинни модернизации и увеличаване на производствения капацитет чрез добавяне на производствени линии, няма да се отпуска евросубсидия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес