Пенсионер обвинява катаджии: Прикриха свой колега, натопиха мен за катастрофа

Опелът на 69-годишния хасковлия е ударен странично в задната лява част.

69-годишният шофьор Ангел Добрев от Хасково твърди, че катаджии го натопили като виновник за катастрофа, за да прикрият свой колега. Възрастният мъж разказа, че инцидентът станал пред сградата на "Пътна полиция" в града, където той отивал.

"Бях спрял на кръстовището и давах предимство, когато в задната лява част на автомобила - Опел Омега се блъсна Фолксваген Голф, управляван от Николай Василев. По това време този човек все още беше на работа в КАТ, сега вече е пенсионер", обясни Добрев. Той заяви, че пристигналите на произшествието младши автоконтрольор Венцислав Георгиев и още двама служители на ОДМВР му съставили протокол и акт за установяване на административно нарушение с невярно съдържание. "В конкретния случай в протокола и акта бяха написани лъжливи факти и бях накаран да ги подпиша, защото така трябвало, след което да възразявам", каза възрастният хасковлия.

Той допълни, че подал жалба до директора на областната дирекция на МВР. Той разпоредил вътрешна проверка от 3-членна комисия, която в крайна сметка преди няколко дни отхвърлила възражението на Добрев. Сега той е подготвил и жалба до министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова. "Възмутен съм от наглото поведение на българските полицаи. Не е нормално в ХХІ век служители на реда в държава член на ЕС да се държат грубо, неуважително и поради факта, че техен колега е извършил нарушение – да го прикриват чрез измисляне на лъжлива фактическа обстановка и обвиняване на невинен потърпевш човек, какъвто в случая се оказах аз", обръща се Ангел в писмото си към министър Бъчварова. В жалбата си до нея той твърди още, че пристигането си на мястото на ПТП-то никой от служителите не се представил. "Когато аз ги попитах за имената им, не ми беше отговорено, а остро ми се каза да не задавам въпроси", твърди още пенсионерът и настоява по случая да бъде извършена нова проверка, да бъдат разпитани катаджиите, дошли на катастрофата за разкриването на обективната истина.

„За изясняване на случая бе извършена допълнителна проверка, в която бе възложена и автотехническа експертиза от вещо лице. Според неговата констатация водачът на Опела, при пресичане на разделителна линия между двете ленти за движение, шофьорът не е погледнал в лявото странично огледало. Ако го бе сторил, е могъл да забележи движението в лявата лента на фолксвагена и да предотврати произшествието. Николай Василев не е имал техническа възможност да предотврати катастрофата. Опелът е навлязъл в опасната зона за спиране", коментираха пред "Труд" от ОДМВР-Хасково. От дирекцията допълниха, че автоекспертът бил категоричен, че причината за инцидента е навлизането на Добрев в съседната лява лента за движение. "Това е станало при извършване на ляв завой при движещи се в непосредствена близост по лявата лента автомобили", бе цитирано още становището на вещото лице. "Предвид това заключение 3-членната комисия е решила възражението на Ангел Добрев да бъде прието за неоснователно", гласи официалният отговор на хасковската полиция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини