Стари писма преплитат съдбите на две семейства

Съкрушена психически от скорошната загуба на бебето си, Грония Райън напуска Ню Йорк и се завръща в Ирландия, при любящите си родители. И тук, на ръба на една скала, по време на разразила се буря, за първи път тя среща младо момиче – Аврора, – което коренно ще промени живота й. Въпреки предупрежденията от страна на майка си да внимава с Аврора и семейството й, Грония стават неразделна с новата си приятелка. След като намира стари писма от 1914 г., тя разбира, всъщност, колко дълбоко са свързани историите на нейното семейство и това на Аврора. Ужасът на Първата световна война, съдбата на едно красиво, подхвърлено дете и неустоимата страст към балета пораждат много болка и тъга, които оставя своя отпечатък върху няколко поколения наред.

От горчивата романтика на Лондон по времето на Първата световна война до проблемните отношения в съвременния Ню Йорк, от предаността към едно „изоставено” дете до забравените спомени на един изгубен брат – съдбите на семейства Райън и Лайл се преплитат повече от век. В крайна сметка, интуицията и забележителният дух на крехката Аврора ще помогнат да се развали магията и да се отключат оковите на миналото.

И третият роман на Лусинда Райли е вълнуващ, интересен и завладяващ като първите два. Самата авторка казва, че за тази книга се е вдъхновила не от друго, а от мястото – крайморските ирландски скали, на които случайно вижда фигурата на момиче, застанало на ръба с развети от вятъра коси. Лусинда признава, че винаги търси утеха, именно, там – у дома – сред красивата природа на Ирландия. Така постъпват и двете забележителни жени, главните героини, в „Момичето на скалата”, а разтърсващите им съдби и стремежът им да разберат миналото си, ги изпраща към бъдеще, където любовта може да възтържествува над загубата.

В наличност са и първите два романа от авторката – „Лавандуловата градина” и „Орхидеената къща”. Те бързо се превърнаха в любими четива на дами от всякаква възраст.

„Момичето на скалата”, 448 с., цена: 15.99 лв.

За авторката

В началото на 2015 г. Лусинда Райли обяви, че стартира нова поредица – „Седемте сестри”. Вече е факт първото заглавие от поредицата. Очаква се авторката да зарадва читатели с още шест книги от тази серия. Издателство „Труд” има амбицията да предложи на българските читатели преводите на „Седемте сестри”.

Лусинда Райли отдавна е известна в Европа и Америка, а романите й са издадени на 25 езика в повече от 36 страни по целия свят.

Тя е родена в Ирландия, но от дете пътува зад граница, най-често до Далечния изток, където посещава баща си.

След като се мести в Лондон, се изявява като актриса на филмовото, театралното и телевизионното поприще.

На двайсет и четири години пише първия си роман. Големият й пробив на световната литературна сцена обаче идва с „Орхидеената къща”, публикуван от Penguin през ноември 2010 г. Вдъхновението й идва от Далечния изток. Преди години тя проектира и построява къща на остров Ко Чанг в Тайланд, където баща й притежава земя. Страстта й към историята в съчетание с любовта й към пътуванията, по-специално с любовта й към Тайланд, я вдъхновява да напише романа, който бързо се превръща в световен бестселър. Той е отличен от Литературния клуб на Ричард и Джуди за 2011 г.

Следват още два романа – „Момичето на скалата” и „Лавандуловата градина”. И трите романа са продадени в над милионен тираж всеки и са определени за бестселъри от „Ню Йорк Таймс”.

В началото на 2015 г. Лусинда Райли обяви, че стартира нова поредица – „Седемте сестри”. Факт е вече първата книга от поредицата. Очаква се авторката да предложи още шест.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура