Google се извини, приложение на компанията нарекло чернокожи потребители "горили" 1

02.07.2015 14:29:00
Технологии

Google се извини на свой потребител, чийто снимки в Android приложението Photos бяха сортирани по расистки начин, пише Би Би Си. В самата апликация от различни снимки потребителите могат да създават "истории", а алгоритъмът на Google сам избира заглавието на историята. Така селфи на двама чернокожи приятели се превърне в история за "горили".

Kлавиатура генерира електричество, разпознава собственика си

23.01.2015 15:01:00 | Технологии

Изследователи откриха начин да преобразуват механичната енергия, която хората изразходват, удряйки по компютърните клавиатури, в истинско електричество чрез нова умна клавиатура. Тя е разработена от екип от Университета на Джорджия, Китайската академия на науките и Калифорнийския университет в Ривърсайд, пише CNET..

Шефът на Гугъл Ерик Шмид: Интернет ще изчезне

23.01.2015 11:22:00 | Технологии

Председателят на борда на директорите на компанията "Гугъл" (Googlе) и един от най-богатите предприемачи в света, Ерик Шмид, смята, че интернет в сегашния му вид ще изчезне. Това мнение изрази Шмид в четвъртък по време на една от дискусиите на Световния икономически форум в Давос, Швейцария, съобщава ТАСС.

„Майкрософт“ пусна безплатно „Уиндоус 10“

22.01.2015 22:52:00 | Технологии

Силициевите крале от „Майкрософт” представиха новата си операционна система „Уиндоус 10” и изненадаха конкуренцията с куп иновации. Сред най-важните от тях не е техническа, а чисто пазарна – за първи път в историята на компанията „Уиндоус” е безплатен. Но когато се инсталира чрез осъвременяване на на „Уиндоус 8”, „Уиндоус 7” и „Уиндоус фоун”.

Създадоха нов материал, от който водата отскача

22.01.2015 15:20:00 | Технологии

С помощта на лазер, учени са изобретили нов материал, който е толкова водоустойчив, че капките отскачат от него, пише Live Science. Повърхността би могла да се използва по множество различни начини - за предотвратяване на образуването на лед по корпуса на самолетите или пък за създаване на самопочистващи се тоалетни, посочват изследователите .

Компютърен вирус блокира файловете ни, иска откуп

20.01.2015 10:33:00 | Технологии

За опасен компютърен вирус сигнализират специалисти. Зловредният софтуер Virlock блокира десктопа и достъпа до файловете и иска паричен откуп, съобщи Нова телевизи. Уязвими към заразата са всички популярни типове файлове - текстове, таблици, архиви, музика и снимки. При опит за отваряне на поразеното съдържание вирусът иска 250 долара откуп.

Роботи пишат писма "на ръка" вместо нас 1

16.01.2015 12:47:00 | Технологии

Писането и изпращането на традиционни писма е досадна задача, затова компании предлагат нова услуга - робот да напише писмото "на ръка" вместо нас, съобщава New Scientist. Срещу заплащане, машина, държаща писалка, ще зареди една след друга ръкописните букви вместо нас, а след това ще изпрати писмото чрез мобилно приложение.

Сензори в обувките създават електричество при ходене 1

16.01.2015 12:37:00 | Технологии

Германски изследователи са създали устройства, които оползотворяват енергията, генерирана при ходене, пише BBC. Технологията би могла да служи за захранване на носими сензори, без да са необходими батерии. Системата се състои от две отделни части. Едната генерира енергия, когато петата се удари в земята, а другата, когато кракът се залюлява.

В САЩ разработват първата в света тръбна магистрала

16.01.2015 10:20:00 | Технологии

Американският предприемач Елън Маск, ръководител на компаниите SpaceX, Tesla Motors и SolarCity, смята да изгради в САЩ изпитателен комплекс за своя "транспорт на бъдещето", наречен Hyperloop, пише ТАСС. Hyperloop ще представлява намиращата се сега в процес на разработка високоскоростна транспорта магистрала, наподобяваща пневматична поща.

Google Translate ще превежда разговори в реално време

12.01.2015 14:32:00 | Технологии

Google Translate скоро ще предлага преводи в реално време и ще бъде в състояние да чете пътните знаци. Приложението вече превежда текстове на над 90 езика, но компанията смята да му даде възможност и да предлага преводи на разговори в реално време, съобщава "Ню Йорк Таймс". Google Translate автоматично ще разпознава,

Смартфоните и таблетите състаряват кожата 1

12.01.2015 12:36:00 | Технологии

Мнозина обвиняват смартфоните и таблетите, че разрушават семейния живот, че нарушават съня и предизвикват лоша стойка. Британски дерматолози сега обявиха, че те причиняват и преждевременно състаряване, съобщи в. "Дейли телеграф". От непрекъснатото навеждане към екрана кожата на врата и долната част на лицето се отпуска.

Създадоха смартфон за кучета

08.01.2015 13:51:00 | Технологии

Компанията "Моторола" създаде умен нашийник за кучета, към който има микрофон, така че те да могат да общуват със собственика си, съобщи в. "Дейли телеграф". Scout 5000 може да излъчва и видео. Така собствениците ще знаят какво правят домашните им любимци, да следят местонахождението им. На практика това е смартфон,

Смартфон приложение ще показва кои шосета са в ремонт

05.01.2015 22:24:00 | Технологии

Специално приложение за смартфони и таблети ще търси от това лято напълно безплатно най-удобните пътища, по които можем да минем с кола през България. Програмата, която ще бъде качена на сайта на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), ще показва също кои пътища са затворени или в ремонт, къде има задръствания и какви са атмосферните условия.

Гривна ни напомня новогодишните обещания чрез електрошок

05.01.2015 12:07:00 | Технологии

Американски изобретател конструира гривна, която изпуска заряди от 340 волта в китката, когато не спазваме новогодишните си обещания за водене на по-здравословен живот, пише в. "Дейли мейл". Въпреки високото напрежение, токът е слаб в новия уред и той предизвиква много неприятно усещане, но не е опасен за здравето.

Учени: Мехурчетата в шампанското са ключ към нов вид електроцентрали

05.01.2015 11:06:00 | Технологии

Японски учени са изследвали механизма на образуване на мехурчетата в шампанското - узряването на Оствалд - и са доказали, че то се подчинява на теорията на Лифшиц - Сльозов. Откритието ще помогне за създаването на ново поколение електроцентрали, тъй като същият принцип се използва в работа на парните турбини за производство на енергия,

Майкрософт разработват нов браузър

31.12.2014 14:55:00 | Технологии

Американският софтуерен гигант Microsoft Майкрософт разработва нов браузър, който засега носи името Spartan. Това съобщи интернет списанието "Зед Ди Нет". Според източници Spartan ще се отличава с висока скорост и до силно ще напомня други браузъри като Firefox (Файърфокс) и Chrome (Хром). Планира се той да излезе на пазара едновременно с новата

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12