Масово гинат пчелите в Добруджа

Бизнес

Собствениците на стотици кошери в села в общините Тутракан и Главиница нямат обяснение защо пчелите умират точно, когато трябва да събират мед от цъфналата рапица, предава БТВ. Васил Лазаров, пчелар от с. Зафирово, не може да скрие сълзите си, когато вижда как пчелите умират, едва достигнали до двора с кошерите.

Деца от ЦДГ „Добруджа” гостуваха на силистренските полицаи

Региони

Деца от ІV-та подготвителна група на ЦДГ „Добруджа” гостуваха вчера на полицейските служители от РУ-Силистра. Посещението е в рамките на програма за запознаване с различни професии, която реализират учителките им. Любознателните малчугани с интерес разгледаха полицейското оборудване, помощни средства, оръжие и техника.

Нова организация за движението през ГКПП Силистра

Региони

Заради увеличения трафик на тежкотоварни камиони през Граничния контролен пункт в Силистра е въведена нова организация на движението през града към границата. Тежкотоварните камиони вече ще трябва да изчакват реда си на изхода на Силистра в посока към Добрич, предаде БНТ. Монтиран е светофар , за да се гарантира безопасността на движението.

Задържаха контрабандист на 100 000 кутии цигари без бандерол, струващи 750 000 лева

Крими и Право

Окръжната прокуратура в Силистра задържа за 72 часа 35-годишния Роман Ч. по обвинение за контрабанда на стоки за търговски цели. Той е направил опит да изнесе през граничния пункт в Силистра 100 000 кутии цигари без акцизен бандерол на стойност 750 000 лева, съобщиха от прокуратурата. Това престъпление по член 242, ал.

Двама мъже са задържани за цигари без бандерол на стойност 300 хил. лв.

България

Двамата задържани при спецакция на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР-Силистра вече са с повдигнати обвинения за притежание на стоки без бандерол, съобщава агенция "Фокус". Административният ръководител на Окръжна Прокоратура - Силистра Теодор Желев, пояснява, че едното от двете лица - М.С. (59г.

Евродепутат се обяви против изсичането на 80 чинара в Силистра

Региони

Евродепутатът Момчил Неков присъства на заседание на общинския съвет в Силистра, за да подкрепи инициативен комитет, започнал подписка против изсичането на повече от 80 чинари в крайдунавския град. Дърветата ще бъдат премахнати заради проект за реконструкция на една от централните улици “Симеон Велики”.

Хванаха силистренски рецивидист, подготвял ново точене на банкомати

Региони

Заловиха 27-годишен мъж от Силистра с устройства за манипулиране на банкомати, съобщиха от МВР. Рецидивистът не е бил преднамерено преследван, а случайно заловен след рутинна проверка. Минути след полунощ на 13 март мъжът бил спрян за проверка, докато шофирал по една от централните улици на Силистра.

Пенсионерка от Силистра олекна с над 8000 лева заради "професор Младенов"

Региони

73-годишна жена от Силистра е поредната жертва на телефонна измама, след като е предала доброволно на непознат 7 000 лева и 800 евро, съобщиха от полицията в града. Тя получила обаждане на домашния си телефон от мъж, представил се за професор Младенов. Той й съобщил, че след тежка производствена авария синът й е на път да загуби и двата си крака,

Дъб от Силистра участва в “Европейско дърво на годината”

Региони

Дъбът, символ на Силистра, участва в конкурса “Европейско дърво на годината” и са нужни 80 000 гласа, за да получи важния приз. Наскоро той стана победител в Шестия национален конкурс. Старият дъб, който е на 105 години, е в много добро състояние - обиколката на ствола му е 1,2 м, височината е 14 м, а обиколката на короната 24 м.

Турция иска от САЩ повече решителност спрямо Русия

Свят

Турският премиер Ахмет Давутоглу призова Съединените щати да заемат по-решителна позиция срещу Русия във връзка с намесата й в Сирия, предаде "Ройтерс". "Вече нямаме надежда относно преговорите между Русия и САЩ по въпросите за Сирия. След всяка такава среща Русия още повече засилваше своята агресия.

Змия излезе на припек в Силистра

Региони

Змия излезе на припек сред разкопките в Дунавския парк на Силистра, съобщи БТА. Причината за необичайната за декември гледка са високите

Влакът от Силистра до София вече без спални вагони

България

Влакът от Силистра до София остава без спални вагони според влизащото от днес в сила ново разписание за движение. То предвижда влакът да тръгва от Силистра в 19:15 часа и да пристига в София в 6:57 часа. От столицата влакът ще тръгва в 19:55 ч. и ще пристига в Силистра в 7:03 часа. „Във връзка с влизане в сила на новия График за движение на

Температурен рекорд в Силистра - 23 градуса

Региони

Температурен рекорд бе регистриран в Силистра. По данни от силистренското представителство на Агенцията за проучване и поддържане на плавателния път по Дунав най-високата температура, измерена днес в града, е 23,1 градуса, съощава БНР. Според статистиката на Метеорологичната обсерватория в града температурният рекорд досега е от 22 ноември 1990 г.

Откриха трета бомба в Силистра

Региони

Поредна бомба беше открита днес следобед при изкопни работи в Силистра, съобщи bTV. Това е третият боеприпас, намерен в крайдунавския град през последната седмица. Първият беше голяма водна мина, останала от Първата световна война, вторият – гюле от турско време, а настоящият снаряд отново е с кръгла форма,

Психолози от Агенцията за закрила на детето ще разговарят с учениците и учителите от гимназията в Сливен

България

Психолози, изпратени от Държавната агенция за закрила на детето, ще осъществяват кризисна интервенция на учениците и учителите в Професионална гимназия по икономика „Професор д-р Димитър Табаков” в Сливен, в двора на която днес бе убито 15-годишно момиче. Това съобщиха от пресцентъра на Държавната агенция за закрила на детето към Министерство на

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13