Зеленски: Разузнавателните служби на страните партньори са информирани за съществуващите заплахи и перспективи във войната

Всички разузнавателни служби на страните партньори са информирани за съществуващите заплахи и перспективи в руско-украинската война, каза президентът на Украйна Володимир Зеленски.

"Всички разузнавателни служби на нашите съюзници са информирани за заплахите и перспективите, които сега съществуват. Трябва да направим всичко, за да постигнем нашите цели, общите цели на всички в света, които презират терористите", каза той във видео обръщение.

Зеленски заяви още, че по време на срещата си с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг е обсъдил ефективността на доставката на западни оръжия в Украйна.

„Навременна доставка на оръжия за нашите войници, навременни решения за противовъздушната отбрана на Украйна – това е необходимо в момента, за да защитим живота. Освен това партньорите разполагат с всички необходими системи, имат цялото необходимо качество на оръжията, така че нашите войници могат много по-ефективно да действат“, подчерта Зеленски.

Според него е възможно да се спрат и нарушат руските настъпателни планове, но за това са необходими системи „Пейтриът“ и ракети 155 калибър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа