Арестуваха 12-ия заподозрян в участието на терористичния акт в Москва

Съд в Москва издаде решение за ареста на дванадесетия обвиняем по делото за терористичната атака в Crocus City Hall Джумохон Курбонов.„Искането на следствието е уважено, а спрямо обвиняемия е определена мярка за неотклонение задържане под стража до 22 май“, обяви решението съдия Евгения Николаева.
В документ, публикуван в канала Telegram на московските съдилища, се посочва, че нападателят е отговорен за комуникацията на терористите, съобщиха руските медии.

„Разследването установи, че Курбанов е участвал в предоставянето на средства за подготовката на терористичния акт, включително предоставянето на телекомуникационно оборудване на членове на организираната група и тяхното системно плащане“, се посочва в документа.

Курбанов беше задържан на 11 април за "дребно хулиганство", като той пледира пред съда, че "не е нарушавал обществения ред и не е използвал нецензурни думи", след което беше освободен.

145 души загинаха при стрелбата и пожара в концертната зала "Крокус Сити Хол" в Красногорск, предградие на Москва, вечерта на 22 март. Досега са арестувани 12 заподозрени, включително четирима граждани на Таджикистан, които според руския Следствен комитет са били преките извършители на терористичната атака.

В Дагестан бяха задържани четирима чужденци, участвали във финансиране и предоставяне на оръжие на престъпниците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия