Путин показа новата лимузина "Аурус Сенат" (ВИДЕО)

Ще я произвеждат серийно в бивш завод на "Тойота"

Руският президент Владимир Путин отиде на днешната церемония по встъпването си в длъжност за нов мандат в Кремъл с обновен модел на лимузината Aurus Senat ("Аурус Сенат"). 

На кадрите от президентския кортеж се вижда, че по пътя към Кремъл автомобилът Aurus се движи, заобиколен от девет от най-новите електрически мотоциклети Aurus Merlon, които днес направиха своя дебют. 

Спорд руски медии Aurus Senat е получил нова радиаторна решетка, алуминиев преден капак, адаптивни матрични фарове в нов дизайн. В кабината се е появило цифрово огледало за обратно виждане и функция за нощно виждане, система за всеобхватно наблюдение и функция за наблюдение на умората на водача, както и нова мултимедийна система NAMI MM-System. Разположението на кормилната колона и другите органи за управление е оптимизирано.

Автомобилът е оборудван с хибридна силова установка, базирана на 4,4-литров бензинов двигател с мощност 598 к.с.

Мотоциклетите Aurus Merlon са с мощност 140 kW (190 к.с.). Максималната скорост на движение е 240 км/ч. Електрическият мотоциклет ускорява до "сто" за по-малко от 4 секунди. Батерията издържа 200 км. Оборудван е с вградени отопляеми седалки и дръжки, както и чувствително на допир табло.

Днес стана ясно, че Русия ще започне да произвежда масово луксозните автомобили Aurus в бившия завод на "Тойота" (Toyota) в Санкт Петербург тази година. 

Президентът на Руската федерация подари едно от превозните средства и на севернокорейския лидер Ким Чен-ун през февруари.

Премиерът Денис Мантуров заяви, че производството в завода в Санкт Петербург трябва да започне до края на 2024 г., както и че бившите производствени съоръжения на "Тойота" са били предадени на "Аурус" "преди много време".

Японският автомобилостроител прехвърли през март миналата година фабриката на руската държавна компания НАМИ, която има мажоритарен дял в марката "Аурус".

Според руската анализаторска агенция "Аутостат" (Autostat) тази година в Русия са били продадени 40 автомобила с марката "Аурус". 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия