Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки

Доналд Тръмп заяви, че е абсолютно готов да помилва всеки осъден за щурма на Капитолия на 6 януари 2021 г.

Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм”

Планира масово експулсиране на нелегални мигранти

Според анкета Байдън води с 1 процент

Налагане на 10% мито на всички вносни стоки, масово експулсиране на мигранти и спиране на помощта за Украйна, докато Европа не започне да дава на Киев колкото и САЩ - това са ключовите приоритети в програмата на Доналд Тръмп за евентуалния му втори мандат като президент на САЩ. Плановете си кандидатът на републиканците разкри в две интервюта за американското сп. “Тайм”.

“Може да бъде и над 10%. Наричам това кордон около страната” - това Тръмп посочи по въпроса за намерението му да въведе митнически такси за всички вносни стоки. Което е критикувано от икономисти, според които такова действие на САЩ ще предизвика ответна реакция на други държави, което пък в крайна сметка ще увеличи разходите на американските потребители.

“Националната гвардия трябва да бъде способна да се заеме с това. Ако това не се случи, ще използвам армията, следователно федералните военни” - така пък Тръмп отговори на въпроса как смята да изпълни плановете си за масови експулсирания на нелегални мигранти. А попитан дали така няма да бъде нарушен законът, който забранява армията на САЩ да бъде използвана срещу цивилни граждани, републиканецът отговаря: “Това не са граждани. Това са хора, които са нелегално в страната ни”.

“Няма да давам повече помощ, ако Европа не започне да прави толкова, колкото САЩ”, категоричен е Тръмп по отношение на отпускането на бъдещи помощи за Украйна.

Той бе попитан и дали допуска да се стигне до насилие след президентските избори в САЩ през ноември. На което отговори уклончиво: “Ако не спечелим ние, нали знаете, зависи”.

Междувременно проучване на Ройтерс/Ипсос показва 1% преднина на президента Джо Байдън пред Тръмп. Според анкетата, проведена в понеделник и вторник, 40% биха подкрепили демократа, а 39% - републиканеца. Изследване на Ройтерс/Ипсос от 4-8 април даваше 4% преднина на Байдън.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка