The ​​Japan Times: Руските войски успяват бързо да напреднат в тясна колона и вече са в село Воздвиженка

Руските войски успяват бързо да напреднат в тясна колона и вече са в село Воздвиженка. Украинските войници получиха заповед да спрат изграждането на отбранителни съоръжения край Очеретино, северозападно от Авдеевка. За това казаха бойците пред The ​​Japan Times.

В материала се отбелязва, че руските войски успяват бързо да напреднат в тясна колона и вече в село Воздвиженка, което се намира на около осем километра от линията на бойния контакт, има все по-малко цивилни.

Войници на украинските въоръжени сили отстрани на близкия път в гората казаха, че първоначално са били изпратени там, за да изградят отбранителни линии. „Но ситуацията се промени, казаха ни да не пипаме лопатите, а да чакаме заповеди, които атакуват“, каза един от украинските бойци.

Лидерът на украинската армия в неделя призна, че позицията на Киев на бойното поле се е влошила, след като руските сили превзеха друго село на изток, натискайки предимството си в жива сила и боеприпаси.

Руските войски напредват в източния район на Донецк, докато Киев очаква пристигането на така необходимите на САЩ оръжия, които се надяват да стабилизират крехките фронтови линии.

„Ситуацията на фронта се влоши“, каза украинският главнокомандващ Александър Сирски в публикация във Facebook.

Украинските войски се „оттеглиха“ на запад към нови отбранителни линии в участък от фронта, който минава покрай град Донецк, контролиран от проруските сили от 2014 г.

Русия има „значително предимство в силите и средствата“ и е успяла да постигне напредък сред „тежки боеве“, каза Сърски.

„В някои сектори противникът имаше тактически успех, а в някои райони нашите войски успяха да подобрят тактическата си позиция“, добави той.

Руското министерство на отбраната по-рано в неделя заяви, че неговите войски са превзели село Новобахмутивка в района на Донецк - на около 10 километра северно от Авдеевка, което те превзеха през февруари.

Суровата оценка на картината, пред която са изправени украинските войски, идва в края на седмицата на възходи и падения за Киев.

Съединените щати най-накрая одобриха пакет от финансова помощ от 61 милиарда долара след месеци на политически спорове, отключвайки така необходимото оръжие за разтегнатите войски на Украйна.

Но на бойното поле Русия постигна повече успехи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят