Иран показа нов дрон камикадзе

Иранската армия представи нов дрон камикадзе, подобен на тези, които Русия използва във войната в Украйна.

Според иранската държавна информационна агенция Тасмин новият безпилотен летателен апарат, чието название не беше публично оповестено, прилича на руския дрон "Ланцет", който се произвежда от 2020 г. насам. Тасмин разпространи и видео с новото иранско оръжие.

Техеран твърди, че през последните години е постигнал голям напредък в производството на дронове, а руската армия използва много ирански безпилотни летателни апарати във войната в Украйна, информира БТА.

Преди броени дни САЩ, Великобритания и Канада наложиха срещу Ислямската република нови санкции, с които да ограничат възможностите ѝ за разработване и производство на дронове след иранското нападение срещу Израел. Техеран предприе атаката си в нощта срещу 14 април като ответна мярка за въздушния удар по дипломатически комплекс на Иран в сирийската столица Дамаск на първи април, при който бяха убити висши генерали от иранския Корпус на гвардейците на Ислямската революция.

Говорител на иранското външно министерство заяви, че "тези санкции … само ще засилят военната сила и независимост" на Иран.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Близък Изток