Селин Дион: Не знам дали ще оздравея и пея отново

Заболяването на Селин Дион бавно прогресира.

Рядка неврологична болест мъчи канадската певица Селин Дион. През 2022 година тя бе диагностицирана със заболяване, което сковава мускулите и обрича човек на неподвижност. Дион продължава нелеката си битка със синдрома и събра сили да разкаже подробности около състоянието си. Тя го стори в откровено интервю за френското издание на списание "Вог". Именно нейният лик краси корицата на новия му брой. 

Диагностицирана през есента на 2022 г. с рядко неврологично заболяване, известно като Синдром на скования човек (Stiff person syndrome, SPS), Дион разкрива, че се подлага на "спортна, физическа и вокална терапия" пет дни в седмицата, по време на която работи както върху тялото, така и върху гласа си.

"Нещата вървят добре, но това е много работа. Ден след ден", посочва звездата в дълго интервю.

"Не съм преборила болестта, тя все още е в мен и ще бъде завинаги. Ще намерим начин - дори силно се надявам на чудо, да я излекуваме с научни изследвания, но трябва да се приспособя да живея с нея", казва още Селин Дион.

Запитана за възможността да се върне на сцената, певицата казва, че не е в състояние да отговори на този въпрос. 

Дион се оттегли от сцената, а миналата година отмени всичките си концерти и планираното европейско турне, което трябваше да се състои през 2023 година. Тя се извини на феновете си през сълзи във видео обръщение. 

"Имам нелека съдба, моля ви да проявите разбиране в този тежък за мен момент. Истината е, че едва поех дъх след тежката депресия по загубата на Рене (нейният съпруг и продуцент, бел. ред). Малко след това научих, че и аз самата съм болна. Крепят ме единствено децата, но всеки ден съм на косъм да рухна", признава Дион.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят