МО на Русия: Екипажи на зенитни оръдия ЗУ-23-2 унищожи украинския дрон „Баба Яга” в Донецко направление

Екипажи на зенитни оръдия ЗУ-23-2 от група войски "Юг" свалиха украинския ударен безпилотен самолет "Баба Яга" в Донецко направление. Това казаха от руското министерство на отбраната, съобщават руски медии.

„По време на изпълнение на бойна задача за търсене и унищожаване на оръжия за въздушно нападение на украинските въоръжени сили беше открит вражески хексакоптер от типа „Баба Яга“, който се приближаваше по въздух към нашите предни позиции, носейки смъртоносен товар - няколко 82 мм. След откриване на въздушна цел ЗУ-23-2 екипажите на зенитните установки откриха прицелен огън по нея и я унищожиха във въздуха, като попречиха на безпилотника да достигне нашите позиции и да извърши десантиране“, казаха от ведомството.

Те отбелязаха, че подразделенията за противовъздушна отбрана на 1-ва отделна гвардейска мотострелкова бригада от 1-ви армейски корпус на група войски „Юг“ носят денонощно бойно дежурство за прикриване на подразделенията от въздушно нападение и разузнавателно оръжие на украинските въоръжени сили. В едно от донецките направления частите са защитени от въздушни удари от екипажи на 23-мм зенитни оръдия ЗУ-23-2.

Военното ведомство подчерта, че по време на специалната военна операция екипажите на ПВО на 1-ва отделна гвардейска мотострелкова бригада са отчетли повече от дузина свалени безпилотни самолети на украинските войски от различни видове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия