Доналд Тръмп обвърза престъпността с мигрантите

Доналд Тръмп пред наказателния съд в Ню Йорк, 15 април 2024 г.

Бившият президент се яви пред съда в Ню Йорк

Доналд Тръмп обвинява незаконните мигрантите в страната, че подклаждат насилието, въпреки че според няколко авторитетни проучвания такива данни няма, пише “Ройтерс”.

В предизборната си кампания бившият президент отново се фокусира върху мигрантите заради намеренията си да наложи по-стриктен граничен контрол по границите на САЩ.

Тръмп определи политиките на Байдън са прекалено либерални, а престъпленията, извършени от нелегални мигранти, като “мигрантското престъпление на Байдън”.

Наскоро Тръмп и републиканците се съсредоточиха върху случая с Лейкън Райли, 22-г. студентка по медицина от Джорджия, за която се твърди, че е убита от незаконно влязъл в страната мигрант. Националният комитет на републиканците пусна уебсайт под името “Кървавата баня на Байдън”, информиращ за инциденти с мигранти, включително в предизборни горещи точки като Аризона, Мичиган и Пенсилвания.

Академични проучвания на неправителствени организации показват, че мигрантите не са криминално проявени в по-голяма степен, отколкото американците. Няколко специализирани изследвания, който се занимават с тематиката, стигат до същите изводи, посочва “Ройтерс”.

Междувременно в Ню Йорк започна наказателно дело срещу Тръмп. Той е обвинен във фалшифициране на бизнес документацията си, за прикрие плащане към бивша порнозвезда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка