Велико Търново - амур 

Внушителни екземпляри бял амур удрят напоследък в р. Янтра. Въдичари мамят рибата на царевица. Така измъкват амури по 3-4 килограма парчето. Най-добрите попадения са по вировете около бившата жп гара “Трапезица”. На бял червей пък се лъже платика. По поречието на р. Росица кълве мряна. Отпускарите, които прекарват по цял ден край реката, вечер се прибират с богат мренски улов.

Стара Загора - морунаш

Местата по река Тунджа, между селата Юлиево и Шаново, са истински въдичарски рай тези дни. И в най-големите горещини рибата там не спира да кълве. Обичайният улов е едър морунаш. Мамят го след създаваща облак захранка на бял червей и жито - с еднакъв успех. Покрай него излиза каракуда, бабушка и по някой кефал.

Хасково - бяла риба

Бяла риба, бабушка и уклей излизат най-често на близкия до Хасково яз. "Тракиец". Бялата риба взема на жива рибка, по рядко на воблер. Костурът кълве на бял червей. Шараните са си в сезона, но като цяло уловът им е още слаб. Кефал, червеноперка, уклей и каракуда дават в изобилие по р. Марица. Количеството обаче е за сметка на размерите им, които не са впечатляващи.
РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола