Надписи “Протест” закачиха на витрините си вчера наемателите на 10-ина магазина в най-големия търговски комплекс у нас - The Mall. Недоволството им е срещу високите наеми на обектите в търговския център. “Около 5000 евро на месец е наемът за 100 кв. м Отделно плащам консумативи - всеки месец по 330 лв. само за ток например”, коментира Николай Димитров, собственик на представителния магазин на “Пиер Карден”. Той и колегите му са наели адвокат, който да ги представлява пред управата на мола. “В момента представлявам около 10 наематели, но очаквам към тях да се присъединят и останалите търговци, които предварително заявиха, че ще протестират. Сигурно ще станат повече от 50 души”, заяви адвокат Живко Димитров. Като цяло договорите за наем в The Mall са обвързани с оборота на обектите, но има и минимална сума на месец. Въпреки това дължимите суми били непосилни за търговците заради свитото потребление, обясни адвокатът.

Надписи “Протест” вчера бяха поставени на щандовете на “Сваровски”, “Пума”, “Таймленд”, “BG Store”, “Хъш Пъпис” и още няколко магазина за бельо и детски дрехи, както и на едно от кафенетата в мола.

“Когато се събирахме да координираме исканията си, бяхме много, а сега останахме десетина души. Само на думи сме смели!” - подхвърли млада дама от протестиращите, но не пожела да се представи.

“Не сме получавали информация от наемателите, че обмислят описаната инициатива, и като цяло в такъв тип дейност има малко логика, тъй като се разминава с търговския интерес и цел на самите наематели.”

Това бе официалният отговор на мениджмънта на комплекса, който “Труд” получи чрез “Колиърс интърнешънъл България”. Международната компания управлява и е ексклузивен консултант по отдаването на търговските площи в The Mall. “Мениджмънтът на търговския център е ангажиран от самото откриване на мола в активна и конструктивна комуникация с наемателите”, пише още в отговора.

The Mall бе открит на 21 април м. г. и разполага с 66 хил. кв. м площ и 185 магазина. Собственик на комплекса е гръцкият фонд “Асос капитал”.

Милена ИЛИЕВА


Tankred
24.02.2011 23:15:21
0
0

А ако им свалят наемите, ще свалят ли цените на маратонките, които мой приятел им зарежда от Китай и Виетнам(Визирам Пума)?Защото чифт Макларън Пума, който у нас върви 220 - 280 лв, излиза...Хванете се да не паднете - 36 лева (с ддс)... Така че да не пискат много - заслужават си наемите.Когато деряха народа с най - високи цени на спортните стоки в Европа им беше лежерно, сега да свалят цените и да печелят от продадено количество.А не по Български - с един чифт продаден, да плати и наем, и консумативи, и заплата на продавачи, а всяка последваща продажба - 500% печалба...РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола