Трио “Тенорите”, без което не минава нито едно престижно коледно парти, са се “спели” не в музикалната академия, ами във... Фейсбук.

“Със Сашо се познавахме от консерваторията, но си бяхме изгубили дирите, докато не ми изпрати покана за приятелство в социалната мрежа. Аз пък бях пуснал там съобщение, че търся още двама тенори, за да направим трио”, разказа пред “Труд” Кирил Илиев, който освен певец е и мениджър на гласовитата група. Сашо (Александър Господинов) пък познавал Илиян Недев и пак във Фейсбук му изпратил покана за среща. Това било през пролетта. Оттогава трио “Тенорите” трупа репертоар и положителни емоции от всяко свое изпълнение.

Тримата наблягат на класиката, канцонетите и руските песни, но не бягат от елегантния поп и евъргрийните. Дори разплакват залите с патриотични парчета като “Моя страна” и “Облаче ле бяло”. Иначе Сашо е железен фен на хардметъла и яките жици Кирил му приглася, но слуша и доста джаз, докато Илиян понякога е склонен да се весели с приятели в чалготека.

Трио “Тенорите” не отказват благотворително участие, макар да се издържат само с пеене, а двама от тях (Кирил и Сашо) да хранят семейства и деца. “Освен ако не надушим нещо нечисто. Но това се е случвало само веднъж”, призна Кирил.

В замяна на това той кандардисал съратниците си да обуят (в най-буквалния смисъл) дечицата от сиропиталището във врачанското село Бърдарски геран. Жертвали няколко хонорара и купили обувки на целия дом.

Когато ги попитат как пазят безценните си високи тонове, тримата прихват едновременно “Не пушим, но и не пием сурови яйца. Гласа или го имаш, или не”.


Николова
06.06.2011 12:25:12
0
0

Имах възможността да гледам триото на 03.06.2011г. в гр. Харманли. Останах възхитена от уникалните им гласове, от перфектните им изпълнения, от добре подбрания репертоар и особено от комуникацията им с публиката. Наистина тези момчета взривиха залата със своите изпълнения и доставиха истинско удоволствие на всички присъстващи. Горещо ги поздравявам и им желая, преди всичко да са здрави, все така задружни и да постигнат още по-големи успехи, не само у нас, но и в чужбина - защото те притежават гласовете и го ЗАСЛУЖАВАТ !!!!!

genoveva
30.09.2011 20:24:48
0
0

На 29.09.2011 г.ТЕНОРИТЕ дойдоха и в гр.Балчик да пеят.Бяха уникални!Репертоарът им беше много добре подбран и поднесен на публиката така,че ръцете ме заболяха от аплодисменти.Момчетата и ние останахме доволни от срещата,защото те за първи път идваха в нашия град и се запознахме от близо с тях!Желая им да са здрави и много успехи в целия свят!

genoveva
30.09.2011 20:33:30
0
0

Забравих да пиша,че търся помощ за записи на трио Тенорите,защото никъде не мога да намеря.Ако някой има,да ми изпрати на genoveva@abv.bg или да качи във фейсбук!Благодаря!РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола