Лъчетерапия само за 2 мин, а не както досега за 40, ще се извършва в уникален комплекс за лечение на онкоболни в столичната университетска болница “Царица Йоанна” - ИСУЛ.

Това съобщи вчера директорът й доц. Бойко Коруков. Апаратът, с който ще се облъчва само туморът (не се засяга здрава тъкан), струва 7,7 млн. лв. и няма друг такъв в Източна Европа. А на Стария континент са само 7 от това ново поколение. Модерният комплекс, в който има и скенер, засичащ рака и посочващ зоните за облъчване, ще бъде пуснат официално от днес.

“Това е невероятно постижение на медицината - за 2 минути се фиксира туморът и за толкова се облъчва. Смятаме да привлечем и пациенти от Македония, Румъния, Хърватия”, добави Коруков. Екипът му ще преговаря с касата да плаща цялата процедура, която излиза около 3700 лв. А институцията покрива само 600-700 лв. Апаратът ще поема 3 пъти повече пациенти и ще намали списъка на чакащите.


онкоболен
11.11.2010 16:22:52
0
0

Слава Богу!Благодаря от сърце на държавата!Дано се намери решение и на проблема със заплащането от касата!И да се приемат всички нуждаещи се,без връзки и... Още веднъж,благодаря на държавата България и дано Бог е с мен!

павлина петрова георгиева
05.09.2011 12:37:09
0
0

слава на бога тьрсете божието и всичко друго ще ви се даде само да бьде волята на бога амин сестра павлина гр драгоман обл софиска бях болна от рак на млечна железа бок ме оперира черес божията благодат сьм изцерена слава да бьде на исус христос аминРЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола