Първото пробно преброяване на населението по интернет стартира днес от 8 ч. До 20 ч на 7 септември всеки ще може да попълни анкетната карта на електронната страница на Националния статистически институт (НСИ), обявиха от ведомството. На обща бланка ще могат да се попълват данните за цялото домакинство, без да е необходимо да се пускат отделни карти.

Процедурата е генерална репетиция за предстоящото национално преброяване на населението, сградния фонд и земеделските земи през март догодина. За попълването на анкетната карта са необходими 15-20 минути, уточняват от НСИ. Хората, които попълнят анкетата на компютър, ще си спестят посещението на преброител в дома си.

Попълването на анкетните карти в интернет ще ни покаже доколко информационните технологии са навлезли в бита на българина, коментираха от института. След като бъде въведена пълната информация на онлайн бланката, попълващият получава уникален код, който трябва да препише или разпечата. Номерчето трябва да бъде предадено на преброителите, за да се избегне преброяване на едно лице два пъти.

Също от днес в областите Велико Търново, Плевен и Стара Загора ще има и преброяване по класическия начин - с анкетьори. Кампанията ще продължи до 14 септември в трите областни града и град Дебелец край Велико Търново, село Гривица, Плевенско, и селата Габарево и Копринка в област Стара Загора.

Междувременно вчера НСИ обяви и данните за пътуванията на българските граждани през второто тримесечие на 2010 г. 1,084 млн. нашенци са посетили други населени места или държави за периода. В сравнение със същото тримесечие на м.г. пътувалите лица на 15 и повече години намаляват с 11,1%.

Екскурзиите и командировките на територията на страната са намалели с 16,9%, докато броят на пътувалите в чужбина се увеличава с 22,7%, показват данните на НСИ.


Невена
01.09.2010 10:58:08
0
0

А защо трябва и ЕГН и номер на лична карта да се пише.. От къде да съм сигурна, че им е защитен сайта!РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола