Дванадесет игрални и шест късометражни филма ще се завъртят за пет дни във Фестивалния и конгресен център във Варна. Те са осигурени от “София филм фест” с подкрепата на общината в морския град и са прелюдия към предстоящия кинофест “Любовта е лудост” (27 август - 4 септември).

Панорамата във Варна започна при препълнена със зрители зала 1 с лентата на Фатих Акин “Храна за душата”. Филмът, който често бе прекъсван от аплодисменти, е отличен със специална награда на журито на фестивала във Венеция. Веднага след края на прожекцията домакините организираха за гостите “коктейл за душата” на брега на морето.

“Постарахме се да подберем само награждавани филми от последния “Филм фест” в София. Те представляват пълна картина на жанровете и са подходящи за широк кръг зрители в курортен град като Варна през лятото”, каза при откриването Стефан Китанов, , директор на най-известния международен кинофорум у нас.

В афиша се открояват “Прекършени прегръдки” на Педро Алмодовар с Пенелопе Крус, израелският “Според размера” на Шарон Маймон, мексиканският “Кумбийска връзка” на Рене Виляреал. “Зад кадър” на Светослав Овчаров (нова главна роля на Иван Бърнев) и “Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” на Стефан Командарев са предложенията родно производство.
РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола