МОСКВА - В Приморския край на Русия е заловен опасен маниак, който в последните 11 години изнасилвал и жестоко убивал жертвите си, съобщи НТВ.

Мъжът е 50-годишен жител на село Волно-Надеждинско, което се намира близо до Владивосток. Според данните на разследването първото убийство задържаният извършил още през 1999 г. Тогава мъжът изнасилил доведената си дъщеря, после жестоко я убил и скрил тялото й в гората. Пред милицията играел ролята на опечален и опитвал да помага на следствието.

Престъплението обаче тогава не било разкрито. В следващите години арестуваният продължил зловещите си деяния. Примамвал стопаджийки по трасето Владивосток - Волно-Надеждинско. Маниакът ги качвал в старата си УАЗ-ка, откарвал ги в гората и устройвал екзекуцията им. Една от жертвите убил с 10 удара с нож, друга залял с бензин и я запалил жива. Разследващите смятат, че престъпникът е бил и некрофил.

Сред съселяните си задържаният бил известен като примерен семеен човек и любител на лова. Той често ходел в тайгата за по няколко дни и се връщал с прясно месо. Също като известния сериен убиец Андрей Чикатило приморският маниак водел жертвите си в гората, но за разлика от украинеца не пиел кръвта им и не ядял части от тях.

През 2005 г. бил вкаран в затвора за друго престъпление и излязъл оттам по-рано тази година. Тогава и милицията попаднала на следите му. Пред разследващите престъпникът признал деянията си и те изровили от земята 4 трупа на жестоко убити момичета на възраст между 17 и 20 г.
РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола