Непоказвани досега снимки на популярни личности, гостували на фестивала в Габрово, наредиха в Дома на хумора и сатирата в града. Експозицията е част от празниците на смеха, които се откриват на 15 май.

Актьори, политици и културтрегери всяка година режат опашката на голяма бутафорна котка - една от атракциите на карнавала в Габрово. Навремето тази чест се е падала и на Тодор Живков, а в събота ножицата най-вероятно ще хване премиерът Бойко Борисов.

Изложбата проследява историята на форума от 60-те години до днес в над 200 черно-бели и цветни кадри. Между главните действащи лица са Тодор Живков и дъщеря му Людмила, Милко Балев, Георги Йорданов, Иван Славков, Андрей Луканов. През последните години в Габрово са се отбивали и президентите Желю Желев, Петър Стоянов и Георги Първанов.

В неповторими мигове на веселие по време на габровския фестивал са запечатани творци като Павел Матев, Марко Ганчев, Георги Калоянчев, Невена Коканова, Светослав Пеев, Борис Димовски, Радой Ралин, Георги Чапкънов и Бригита Чолакова.
РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола