Титла за 100-годишния юбилей, който "Ботев" ще чества през 2012 г., пожела министър-председателят Бойко Борисов.

"Единственото, което искам да ви пожелая е, ако не е възможно догодина, то най-късно по-догодина да станете шампиони", заяви премиерът, аплодиран от близо 2000 фенове.

Те бяха дошли да видят с очите си чакания от 11 юни 2001 година момент на предаване на стадион "Христо Ботев" от военното министерство на община Пловдив и футболния клуб. Актът бе скрепен с подписите на представител на изпълнителна агенция "Социални дейности" към МО Томирко Томанов и заместник-кмета на Пловдив Георги Титюков.

"Я дайте да видя какво точно подписвате, да не сте излъгали нещо!", направи си майтап премиерът, който бе придружаван от двама министри от кабинета си - военният Аню Ангелов и спортният Свилен Нейков, който се появи на патерици. Високите гости бяха закичени с шалчета на "Ботев" от журналиста Николай Бареков, върл фен на "Ботев".

Държавните мъже бяха срещнати от областния управител Иван Тотев, кмета Славчо Атанасов, клубни легенди "Ботев" като Динко Дерменджиев, Марин Бакалов, Георги Славков, Костадин Костадинов, Трифон Пачев и Димитър Младенов.

Борисов връчи символично огромен жълт пластмасов ключ на председателя на фенклуба на "Ботев" Божидар Божилов и зам.-кмета Титюков. Привържениците на "канарчетата" пък дариха премиера с фланелка на "Златната обувка" за голмайстор номер на Европа за 1981 г. Георги Славков и с книги за историята на пловдивския спорт.

Кметът Славчо Атанасов обеща, че към планираните в бюджета за 2010 година 400 000 лева за ремонт на залите и басейна в спортен комплекс "Христо Ботев", ще се търсят допълнителни средства и за модернизацията стадиона.

 

 


kritiqn
17.04.2010 23:46:42
0
0

ДОБРЕ ДОШЛИ В НАШИЯТ ФОРУМ!!!НИЕ СМЕ НЕФОРМАЛНО МЛАДЕЖКО СДРУЖЕНИЕ БГ УСТРЕМ!НИЕ СМЕ ЗА ЕДНО ЧЕСТНО, ПАТРИОТИЧНО, ОТКРИТО И СЪРЦАТО УПРАВЛЕНИЕ, КАКТО НА ДЪРЖАВНО, ТАКА И НА МЕСТНО НИВО! НИЕ СЕ БОРИМ ПРОТИВ НЕРЕДНОСТИТЕ КОИТО НИ ОБКРЪЖАВАТ ЧРЕЗ СЕЗИРАНЕ НА НЕОБХОДИМИТЕ ОРГАНИ И ПРИЗОВАВАМЕ ЗА ЕДНО ПО-БУДНО И ОТГОВОРНО ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО! ВСЕКИ Е ДОБРЕ ДОШЪЛ ПРИ НАС, НЕЗЕВИСИМО ОТ НЕГОВАТА РЕЛЕГИОЗНА И НАЦИОНАЛНА ПРИНАДЛЕЖНОСТ! КОЛКОТО СМЕ ПОВЕЧЕ, ТОЛКОВА ПОСИЛНИ ЩЕ БЪДЕМ! БГ УСТРЕМ!!! BGUSTREM.ACEBOARD.COM BGUSTREM.WEEBLY.COM ДОБРЕ ДОШЛИ И В НАШАТА БЕЗЦЕНЗУРНА ТЕМА ОЗАГЛАВЕНА- ТРИБУНАРЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола