Грандиозен спектакъл се разигра вчера по време на делото за укриване на данъци срещу Христо Ковачки. Арена на представлението бе зала 12 на Съдебната палата, а главна героиня - Емилия Генова, бивша счетоводителка в една от фирмите на енергийния бизнесмен “Махс”. Тя бе призована като свидетел по настояване на прокуратурата.

Източен е 21 млрд. ДДС

“Пет минути след като постъпих на работа в компанията, разбрах, че там не се плащат осигуровки и се укриват данъци. Проверката ми в компютрите на служителите показа, че в 50 фирми се точи ДДС и данъци. Източено е 21 млрд. ДДС (повече от държавния бюджет за една година).Желая да бъде изпълнена смъртна присъда”, провикна се дамата, облечена в дълга вишневочервена блуза. Въодушевена от притихналата зала, Генова продължи с още по-голям патос: “Лицето Ковачки е било подпомагано от Мургина (бившата шефка на НАП - б. а.). Тя е получила милиарди, за да прикрие злоупотребите му.

“Зад гърба ми са 30 въоръжени”

Седящият на подсъдимата скамейка Ковачки, който до този момент приемаше хладнокръвно тирадата, избухна в смях. Прокурорката Маргарита Немска и адвокатите Ина Лулчева и Илиян Василев едва скриваха усмивките си. Пръв се опомни Василев, който попита Генова: “Готова ли сте да изпълните смъртната присъда?”

“Да, готова съм да изпълня смъртната присъда на Ковачки, за да изпита силата на българските закони! След групата на Ковачки ще изправя пред Софийския градски съд и групата на лидера на подземните структури Иван Костов, групата на Алексей Петров, групата на Александър Томов и групата на Яне Янев”, отговори, без да се замисля Емилия Генова. Тя обяви, че зад гърба й стоят 30 въоръжени бивши служители от Министерството на отбраната.

“Имали ли сте сключен договор с фирма “Махс”?, попитаха я магистратите. На което Генова отвърна: “Не съм сключила трудов договор с Ковачки. Работих за него един месец през 2007 г. Спечелих конкурса за счетоводител след интервю с дясната му ръка Кирил Кирилов. Преди това съм работила в министерство на отбраната и външнотърговски фирми”, обясни Генова. И подчерта, че е подложила на подробна проверка всички компании, в които била назначена. След подробен разпит от съдия Александрина Йорданова прокурор Немска и адвокатите Лулчева и Василев, Емилия Генова чистосърдечно си призна, че преди две години е ползвала специализирана помощ от психодиспансера в софийското с. Нови Искър.

“Е...е, вярно е, че ми поставиха

диагноза шизофрения

Потърсих психиатрична помощ, защото хора от подземния свят искаха да ме отровят, тъй като тръгнах на война с мафията”, каза, преди да излезе от залата, бившата счетоводителка. И поиска от съдебния състав своевременно да я информира за развоя на делото. След като магистратите внимателно й обясниха, че не са длъжни да я уведомяват за хода на процеса, Генова затръшна вратата. И обяви пред съдебните полицаи, че ще продължи кръстоносния си поход срещу мафията. Процесът продължава днес.


Закона
31.03.2010 08:27:19
0
0

Tova che jenata e luda ne prechi da se napraviat obstoini proverki , i ako e viarno ne smurt no da si poleji do jivot !!!!!

десислав
31.03.2010 08:53:26
0
0

Дори в тирадите на лудия има и зрънце истина.А при Ковачки тези зрънца са цял зърновоз.

grajdanin danakoplatec
31.03.2010 09:01:28
0
0

GOLEMIA PROBLEM NA BALGARITE E 4E VSI4KI MRAZIAT BOGATITE HORA, NO KOGATO VSEKI IZPADNE V BEDA TARSI TO4NO TAKIVA HORA ZA POMO6T..............!!!!!BALGARSKATA PROSTOTIA I ZAVIST NIAMAT GRANICI,TE PROSTO SA KOSMOPOLITNO IAVLENIE!!!!!A AKO IMA PRAVORAZDAVANE KOREKTNO KOVA4KI 6TE GO DUHA!!!!!

toncho
31.03.2010 09:10:14
0
0

Подозирам, че има "къртица" в състава на обвинителите: тази жена е вкарана, като "свидетел" е за да дискредитира обвинението.

бзм66666666
11.04.2010 17:11:14
0
0

21 млр е мнооооооооооооооооооооого преувели4ена цифра,а държавния бюджет е в пъти над тез 21,ама не за 1 път се пишат цифри"на ангро"

Тодор
20.04.2010 16:33:40
0
0

Смъртна присъда за ВСИЧКИ управлявяли от 1989 до 2010 година.

шаламанов
27.04.2010 08:59:21
0
0

ИЗКУСТВЕНО СЕ ОПИТВАТ ДА СВЪРЖАТ КОВАЧКИ С ПРЕСТЪПНИЦИ ЗА ДА ГО ПРИНИЗЯТ ДО ТЯХ! ТОЙ Е ПРОСТО ЕДИН ОТ ВСИЧКИ БИЗНЕСМЕНИ-КОЛКОТО СА КРАЛИ ТЕ -ТОЛКОВА И ТОЙ -НО ИСКАТ ДА ПЕРЕ ПЕШКИРА ЗАЩОТО НЕ ДАВА ОБЩИНСКА БАНКА НА ЦВЕТЕЛИНА И НАПРАВИ СВОЯ ПАРТИЯ!ВСИЧКИ БИЗНЕСМЕНИ ПЛАЩАТ НА ПОЛИТИЦИ! БАНДИТЕ СПОНСОРИРАЛИ КОВАЧКИ-ТЪПА ИЗМИСЛИЦА!РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола