Много хора се сблъскват с тежкия проблем трудно зарастващи рани. А болката и гледката им е ужасяваща. Особено ако засегнатият участък е голям и се намира на видимо място по тялото. Диабетното стъпало и т. нар. варикозни язви (най-общо название за всички артериално-венозни рани в зоната под коляното), както и атонични (артериални) рани са основните им разновидности, разказаха лекари.

Какво се наблюдава при трудно зарастващи рани? Разрушаване на тъканите. А образуването им най-често е в резултат на:

- протичащ инфекциозно-възпалителен процес;

- лошо кръвоснабдяване в областта на раната;

- съпътстващи тежки заболявания - диабет, злокачествени образувания, имунодефицит, авитаминоза;

- неправилна хирургическа обработка на раната - изредиха лекари от “Он клиник”, които въведоха нов метод на лечение на трудно зарастващите рани.

Усложненията, които възникват при тези проблеми, поразяват кръвоносните съдове и това превръща лечението в изключително сложен и продължителен процес.

Как се определя колко сериозна е раната? В случай, че в продължение на 8 седмици, въпреки приложена адекватна терапия, раната не “издава” тенденция към зарастване, то тя се смята за хронична. За нормалното зарастване са необходими няколко условия: стерилност на повърхността, краищата на раната да са в максимална близост, възможност на кожата да се възстановява. Ако тези условия отсъстват, зарастването се затруднява.

Възпаление на раната, предизвикано от инфекция, възпрепятства синтеза (образуването) на нови клетки в кожата. Това от своя страна влошава кръвоснабдяването в областта на раната и потиска имунитета, който се бори с попадналата в раната инфекция. Затова се препоръчва лечението на трудно зарастващите рани да протича съвместно с това на основното заболяване. Болката и продължаващото увреждане на тъканите се приемат като сериозен показател за задълбочаване на проблема.

Лечението, което се прилага в “Он клиник”, е по утвърден метод, използващ последните достижения на медицината. То води до частично или пълно зарастване на раната. Прегледът, който се извършва, включва измерване на дължина, ширина, дълбочина, окръжност и изчисляване на площ и обем на раната. С помощта на Доплерово изследване се определя чувствителността на съдовете. Тези параметри са главни индикатори за начина и степента на зарастване на раната.

При прилаганото лечение в “Он клиник” се създава стерилност в раната, кръвоснабдяването се подобрява, стимулира се регенерацията на кожата. Новата терапия е подходяща при всички видове хронични рани. Чрез нея се постига и удовлетворителна чистота на кожата.


d-r bogdanov
22.06.2010 10:19:44
0
0

основното при лечението на трудно зарастващите рани е навременното намиране на специалист,а не уникалния метод на лечение....

Велизара
21.03.2012 14:23:25
0
0

Така си е, специалистът е най-важен. За щастие именно такива работят в Он клиник. Водихме там баба ми и вниманието което й обърнаха беше похвално. Успяха да й помогнат и съм много благодарна !

Viktor
18.10.2012 21:00:28
0
0

Здравейте, баща ми има проблем с трудно зарастваща рана... варикозна язва точно на кокалчето на крака. За съжаление, раната не зараства вече повече от 16 месеца, лежа в болница, една сестра идва всеки месец да го превързва и да почиства раната, но мисля че цялата система е така, че сестрата идва, слага неправилни медикаменти, след което баща ми изпитва силни болки. Един път раната почти зараства и когато се наложи да дойде сестрата, раната се увеличава значително. Процедурата е седмична 20 лева на превръзка.РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола