Новите свързани с Интернет телевизори с висока разделителна способност ще включват гласов и видео-чат чрез „Скайп", обявиха от едноименната компания за уебкомуникации.

Свързаните със „Скайп" машини на „Ел Джи" и „Панасоник" ще бъдат достъпни от средата на годината и когато се комбинират с новите уеб-видеокамери с висока разделителна способност, ще позволят на хората да комуникират от собствените си всекидневни, заяви компанията.

В телевизорите ще се вграждат специално проектирани HD уебкамери с миркофони и оптика, които могат да приемат звук и образ от разстоянието до кушетката.

"Скайп", чиято щабквартира е в Люксембург, осигурява гласови и видеоразговори през интернет, без да използва стандартната телефонна мрежа.

Популярността на видеочата през „Скайп" се увеличи значително през последните години, като средно 34% от разговорите от „Скайп"до „Скайп"включват видео, заяви изпълнителният директор на компанията Джон Силвърман.

Много потребители са искали да могат да комуникират с приятелите и семейството си на голям екран, което логично е довело до връзката с новите телевизори.
РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола