Служителите на КАТ няма да глобяват шофьорите, чиито седмични и месечни винетки изтичат преди 31 януари 2010 г. Това уточниха вчера от МВР.

Както писа вчера “Труд”, годишните стикери за 2009 г. ще важат до последния ден на януари. Въпросът за седмичните и месечните обаче остана висящ. Към момента все още не е сключен договор между Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ) и победителя в конкурса за разпространение на винетките заради жалба на друг участник в конкурса.

По бензиностанциите все още има лепенки за 2009 г. Ако днес - 31 декември, шофьор тръгне на път, той трябва да си лепне на предното стъкло поне едноседмична винетка, иначе катаджиите ще го глобят. Стикерът ще е валиден до 6 януари, включително. Но санкции няма да има дори и след тази дата, тъй като новите седмични и месечни винетки за 2010 г. вероятно все още няма да са пуснати в разпространение, обясниха ситуацията пътни полицаи.

На 31 декември 2009 г., 2 и 3 януари 2010 г. от 9,00 до 17,30 ч ще се продават винетки в централата на АПИ в София и в областните пътни управления.
РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола