Организират благотворителен концерт за събиране на средства за 4-годишния Кирил, който се бори за живота си, съобщи bTV. 

Кирчо се нуждае от скъпоструващо лечение, което младите му родители се опитват да му осигурят. В поредния опит за помощ се организира и благотворителен концерт.

Още като бебе, лекарите му поставят диагноза „вътрешна хидроцефалия". 6 месеца по-късно му откриват и епилепсия и тежко кожно заболяване.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

„Неговото състояние се влоши, започна да прави много чести пристъпи, припадъци, свързани с падания. Едно от тези падания доведе до сцепване на главата, вторият тежък припадък доведе до изпадане в кома", разказва майката Боряна Стоименова.

Постоянна рехабилитация и скъпи кремове за кожата са само част от необходимото лечение на детето. „Минимум 2000 лева на месец, тъй като той все още е на памперси. Лекарствата също са скъпи, защото само сиропът за епилепсия струва 125 лв. шишенцето", обяснява Боряна.

Лекарите препоръчват лечение във френска клиника, за което са необходими 50 000 лева, които младото семейство се надява да събере от благотворителния концерт. В него безмъзмездно ще се включат десетки български изпълнители на 29 януари.

Билети за концерта под надслов "Да помогнем на Кирчо" се продават на касите на НДК.

Дарителската сметка на Кирил е:

УниКредит Булбанк
IBAN: BG43 UNCR 7000 1520 7969 18
BIC: UNCRBGSF
Име: Боряна Ангелова Стоименова
ЕГН: 7810113834
Сметката е в български лева.
РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола