Депутатът от ДПС и бивш кмет на Гърмен Ахмед Башев заяви пред Би Ти Ви, че синът му няма да бъде назначен в ДАНС без конкурс. Някои медии тиражираха такива слухове, но Башев поясни, че сигналите са анонимни и във въпросните статии не се споменавало неговото име и това на сина му.

Башев сподели, че синът му управлява туристически бизнес в Огняново. Завършил е стопанско управление и учи магистратура „Национална сигурност", но още няма необходимото образование, за да работи в ДАНС.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Малцинствата ще бъдат интегрирани, включително и в държавните структури. "Това изрично е залегнало в програмата на Пламен Орешарски" - така Башев обясни свое изказване пред избиратели, в което заявява, че „скоро шефът на полицията в Рибново ще бъде помак, а скоро и в ДАНС ще заработят помаци - това ви го обещаваме и ще го реализираме".

Башев намекна, че и в полицейската школа в Симеоново, и в ДАНС, и в комисиите за назначаване на държавни длъжности имало дискриминация спрямо българските граждани от малцинствата. Башев обаче поясни, че хора от малцинствата трябва да заемат определени постове, само ако са квалифицирани и спечелят конкурс.

„ДПС не извива на никого ръцете", категоричен бе Башев, според когото щом една партия не е спечелила 121 депутатски места на изборите, тя трябва да се съобразява с партньора си. По думите му Движението ще настоява за свалянето на имунитета на Волен Сидеров, както и на всеки друг, ако главният прокурор поиска това.
РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола