Първият албум на Сюзан Бойл от изминалия телевизионния конкурс за таланти Britain's Got Talent чупи рекорди още преди да излезе на пазара. Дискът надмина всички предварителни поръчки в историята на специализирания сайт за онлайн търговия Amazon.

Албумът ще бъде пуснат в продажба на 23 ноември. Неговият успех е важен за Бойл.

Тя бе на второ място в конкурса, но стана сензация в интернет с изпълнението на песента I Dreamed a Dream от мюзикъла "Клетниците" (виж видео в галерията). Албумът е кръстен именно на песента, с която Сюзан Бойл стана звезда.

Само преди осем месеца никой не знаеше за таланта на Сюзан Бойл, заяви Джулиън Мойнахан, който се занимава с музикалните продажби на сайта.

„Сега тя събира повече предварителни поръчки за компактдиск в сравнение с който и да било друг изпълнител в света. Това е невероятно и показва, че Бойл пленява сърцата на хората в цяла Великобритания, Америка и останалата част от света", допълни Мойнахан.

I Dreamed a Dream е събрал повече поръчки от албума на Нора Джоунс Not Too Late, излязъл през 2007 г., и от диска Never Forget: The Ultimate Collection на "Тейк дат" от 2008 г.
РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола