Вътрешният министър разпореди спешни мерки за противодействие на престъпността. Министър Цветлин Йовчев поиска оставките на директорите на пет областни дирекции на МВР и на СДВР, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Неупражнен контрол е причината да бъде поискана оставката на директора на СДВР старши комисар Валери Йорданов. Със същите мотиви ще бъде освободен и началникът на столичното Трето РУ „Полиция" комисар Валентин Симеонов.

За слаби резултати в дейността на ръководените от тях структури министър Цветлин Йовчев поиска оставките и на директорите на областните дирекции на МВР във Видин - старши инспектор Цветан Петков, Кюстендил - комисар Георги Джоглев, Монтана - главен инспектор Даниел Псалтиров, Плевен - комисар Мирослав Петров и Търговище - комисар Станимир Парашкевов.

Министърът разпореди краткосрочни мерки за противодействие на престъпленията срещу личността и собствеността на гражданите. Бърза реализация на наказателната отговорност, планиране на базата на ежемесечен анализ на критичните места и маршрути, както и на криминалните престъпления по вид, място и време на извършване, подобряване на организацията на патрулно-постовата дейност, отговорност на патрулиращите за случващото се в съответния район, засилен контрол и координация с Главна дирекция „Национална полиция" - вътрешният министър посочи тези конкретни стъпки за повишаване на ефективността на полицейската дейност. На директорите на областни дирекции на МВР е даден едномесечен срок за оптимизиране на работата във връзка с тези мерки.

Обучение на средния управленски персонал и залагане на нови критерии за кадрово развитие ще залегнат като приоритети за укрепване на човешките ресурси. Активно противодействие на т.нар. „битова престъпност", както и на финансовите престъпления, ефективно изразходване на ресурсите, гаранции за законност във всички действия на полицейските служители - включително чрез засилване на ролята на дирекциите „Инспекторат" и „Вътрешна сигурност", публичност и отчетност на всеки шест месеца са приоритетните направления, които бяха откроени на днешната среща с ръководния състав на министерството.


възмутен
03.06.2013 15:27:13
-1
4

Интересно ми е този министър ще върне ли на работа полицая, когото изгониха за разгласяване списъка на "облагодетелстваните" шофьори, които не трябваше да бъдат спирани и проверявани?

redimag
03.06.2013 15:40:25
-12
1

Chistkata pochna ! "Pod prikritie"-za losho swarshena rabota!

redimag
03.06.2013 15:41:34
-12
1

Chistkata pochna ! "Pod prikritie"-za losho swarshena rabota!

flint
03.06.2013 16:04:39
-1
1

Точно така - разчистването на герберастски лайна е мръсна , но изключително полезна дейност

supa_dupa
03.06.2013 16:16:36
-1
11

Давайте, г-н Йовчев, остават още 24 директора, всичките назначени от Цвинокио, за да му изпълняват поръчките.

james1
03.06.2013 21:57:11
-5
0

За три дни БСП установи нечувана диктатура и тотален контрол над полиция, армия, служби за сигурност и медии.РЕГИСТРИРАЙ СЕ

Нямаш
профил?

Запомни ме Забравена парола